Generale

Cristina din Iași, o Poveste de Succes la Bacalaureat: De la 9.95 la Media Perfectă

Cristina din Iași, o Poveste de Succes la Bacalaureat: De la 9.95 la Media Perfectă

Nu e o Glumă! Cristina din Iași a Făcut Contestație la Bacalaureat, Deși Luase 9.95! Ireal ce Note a Primit După

Pe 7 iulie, mulți absolvenți de liceu și-au văzut eforturile răsplătite odată cu publicarea rezultatelor finale de la Bacalaureat. Printre aceștia, Cristina din Iași, elevă la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, a primit o medie excepțională de 9.95. Totuși, în ciuda acestui rezultat remarcabil, Cristina a simțit că nota de 9.85 la chimie nu reflectă pe deplin cunoștințele și eforturile ei.

Determinată și încrezătoare în abilitățile sale, Cristina a decis să conteste nota. După o așteptare plină de emoții, vestea mult așteptată a venit: nota la chimie i-a fost ajustată, astfel încât acum, Cristina se poate mândri cu o medie de 10!

În primele sale cuvinte după aflarea rezultatului, Cristina și-a exprimat emoția și recunoștința pentru cunoștințele acumulate și pentru susținerea primită de la profesori de-a lungul celor patru ani de liceu. Ea a subliniat că „nota de 10 la Bacalaureat nu reprezintă doar un succes personal, ci și o confirmare a angajamentului său față de învățătură și față de propria creștere intelectuală și umană.” De asemenea, a recunoscut contribuția esențială a profesorilor săi la formarea ei ca individ și ca elevă.

Cristina nu este un caz izolat. În sesiunea iunie-iulie 2023, 76 de candidați au obținut nota maximă la Bacalaureat, Cristina fiind unul dintre acești elevi de excepție. Procesul de contestații a fost crucial în ajustarea notelor, peste 50.000 de contestații fiind depuse, iar notele pentru mai mult de 51.000 de lucrări au fost modificate, demonstrând transparența și corectitudinea sistemului de evaluare.

Rezultatele Bacalaureatului reflectă nu doar efortul elevilor, ci și calitatea și dedicarea cadrelor didactice. Rata de promovare a fost semnificativ mai mare decât în anii precedenți, sugerând o îmbunătățire a sistemului educațional. Dincolo de cifre și statistici, fiecare rezultat ascunde o poveste unică de efort și determinare.

Pentru Cristina și mulți alții ca ea, Bacalaureatul a fost mai mult decât un examen. A fost o experiență de creștere și autodescoperire, care le va ghida viitorul academic și profesional. Aceasta este povestea unei tinere care nu a acceptat o notă bună când știa că poate obține perfecțiunea.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts