Religie

Comemorarea Părintelui Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica

Comemorarea Părintelui Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica

Comunitatea de la Mănăstirea Cernica trăiește zile de profundă tristețe după ce a primit vestea trecerii în neființă a Părintelui ieromonah Ioachim Enea, unul dintre cei mai respectați și iubiți slujitori ai bisericii. Clopotele mănăstirii răsună într-un ecou doliu, marcând plecarea sa prematură la doar 49 de ani.

Părintele Ioachim s-a născut în Cerchejeni, Botoșani, și a fost atras de viața monahală încă din adolescență. La 14 ani, a devenit frate la Mănăstirea Cozancea și a fost hirotonit monah la 20 de ani. A servit sub îndrumarea Patriarhului Teoctist, care l-a numit intendent, un rol ce i-a adus o relație apropiată cu înalte fețe bisericești.

Educația sa teologică a fost continuată la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești, pregătindu-l pentru hirotonirea ca ieromonah în 2007. De atunci, a slujit ca econom al Mănăstirii Cernica, devotat credinței și comunității sale.

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, a fost mesajul transmis de Mănăstirea Cernica.

La data de 17 aprilie, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Cernica pentru slujba de înmormântare, un moment de reculegere și omagiere a vieții sale. Internetul se umple de mesaje de condoleanțe, care reflectă impactul adânc pe care Părintele Ioachim l-a avut asupra celor care l-au cunoscut.

Aceste momente de doliu aduc comunitatea mai aproape, într-un spirit de rugăciune și amintire, păstrând vie amintirea unui preot dedicat, iubit și profund respectat.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts