Noutăți

Când vor fi plătite pensiile în luna iunie și ce trebuie să știe pensionarii

Când vor fi plătite pensiile în luna iunie și ce trebuie să știe pensionarii

Când vin pensiile în iunie? Anunț important pentru pensionarii din România

În luna mai, pensionarii au primit pensiile mai devreme pentru a putea sărbători Paștele, dar această măsură, deși bine primită, are și un dezavantaj. Oamenii trebuie să aștepte peste 40 de zile până la următoarea plată, ceea ce poate fi o provocare pentru cei cu venituri mici, care deja și-au cheltuit economiile de sărbători.

Date importante despre plata pensiilor în iunie

Pensiile din luna mai au fost distribuite între 2 și 4 mai, la inițiativa premierului Marcel Ciolacu. „La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale.” Decizia a fost bine primită, facilitând cumpărăturile și planificarea cheltuielilor înainte de Paște.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a transferat sumele necesare către Poșta Română și bănci până pe 30 aprilie, ceea ce a permis pensionarilor să-și primească banii înaintea sărbătorilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a recunoscut eforturile tuturor celor implicați în proces: „Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați…”.

Ce urmează în iunie pentru pensionari

În ciuda avantajelor oferite de plata anticipată, unii pensionari se confruntă acum cu probleme financiare din cauza perioadei lungi de așteptare. Pensiile vor fi disponibile între 12 și 13 iunie, fie pe card, fie prin poștă. Metoda de plată este la alegerea fiecărui pensionar, fie prin mandat poștal la domiciliu, fie într-un cont bancar.

Recalcularea pensiilor și ce așteaptă pensionarii în septembrie 2024

Un alt moment așteptat este recalcularea pensiilor programată pentru 1 septembrie 2024. Cu toate acestea, nu toți pensionarii vor vedea creșteri substanțiale, iar unii s-ar putea să nu beneficieze deloc de majorări, ceea ce ar putea genera nemulțumiri.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts