Religie

Amintiri despre Arsenie Boca: Dezvăluiri ale Nepoatei Zoe Daian

Amintiri despre Arsenie Boca: Dezvăluiri ale Nepoatei Zoe Daian

Zoe Daian, în vârstă de 90 de ani, este nepoata lui Arsenie Boca și oferă o perspectivă unică asupra vieții sale. Crescută de acesta, Zoe împărtășește amintiri prețioase și detalii despre unchiul ei, care a avut „reacții neobișnuite pentru lumea de atunci”.

Locuind acum într-un cămin de bătrâni din Bihor, numit „Casa Mea Eden”, Zoe vorbește cu emoție despre Arsenie Boca, care a avut un rol esențial în viața ei. Ea rememorează personalitatea modestă și introvertită a unchiului său, pasiunea sa pentru rugăciune, lectură și pictura de icoane. De asemenea, își amintește despre premonițiile sale neobișnuite, cum ar fi aceea când a prezis că ea va răci pentru că nu purta fular.

Ultima întâlnire cu Arsenie Boca a avut loc în anii ’80. După ce regimul comunist a început să îl urmărească pe Boca, el a cerut Zoesi să nu îl mai caute pentru a o proteja. Localitatea bihoreană Șoimi, unde locuiește Zoe, a devenit un loc de pelerinaj, mai ales pe 29 septembrie, când se celebrează nașterea lui Arsenie Boca.

Zoe, care a fost și psiholog, a trecut prin momente dificile, inclusiv un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. În aceste clipe grele, ea a simțit că este vegheată de unchiul său. Deși a dorit să se retragă la mănăstirea Prislop, pentru a fi înmormântată lângă Arsenie Boca, această dorință i-a fost refuzată. Cu toate acestea, ea rămâne recunoscătoare pentru ghidarea și ajutorul pe care unchiul ei i l-a oferit, inclusiv în timpul unui divorț dificil și în educarea fiicei sale, care acum este asistentă medicală în Grecia.

Aceste amintiri și dezvăluiri ale Zoesi Daian oferă o fereastră rară în viața și personalitatea lui Arsenie Boca, unul dintre cei mai respectați duhovnici din România.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts