Noutăți

Angela Similea – O viață plină de surprize, de la Palatul Regal la gloria muzicală

Angela Similea - O viață plină de surprize, de la Palatul Regal la gloria muzicală

Una dintre cele mai iubite voci din muzica românească, Angela Similea, ascunde o istorie personală captivantă, legată direct de Casa Regală a României. Născută într-o familie umilă, artista a avut o legătură specială cu palatul regal prin intermediul părinților săi, Gherghina și Petre Similea.

Părinții săi au jucat roluri importante în cadrul curții Regelui Mihai. Tatăl ei, Petre, era parte din armata regală, iar mama sa, Gherghina, era însoțitoare a Reginei Maria, bunica regelui Mihai I. Familia Similea a servit la Palatul Elisabeta până la abdicarea regelui în decembrie 1947.

La acea vreme, Angela avea doar un an și jumătate. După plecarea Regelui Mihai, familia ei a trecut printr-o perioadă de schimbări. Tatăl ei a găsit un nou loc de muncă la Uzinele Dacia, iar familia s-a mutat inițial în cartierul Bucureștii Noi și mai târziu în Drumul Taberei.

Un aspect inedit al vieții sale este locul nașterii. Angela Similea a venit pe lume în Comuna 1 Decembrie, la marginea Bucureștiului, într-un mod neașteptat. Gherghina, mama sa, nu a reușit să ajungă la dispensar și a născut chiar pe prispa casei lor, cu ajutorul bunicii Angelei, care era moașă.

Bunica artistei, recunoscută pentru darurile ei de vindecătoare și credința profundă, a avut un vis premonitoriu înainte de nașterea Angelei, visând că dintr-o găină tăiată a scos o stea. Angela rememorează: „Eu nu m-am nascut intr-o familie cu posibilitati. Parintii mei au fost foarte modesti si, in afara scolii si a catorva ani de meditatii la franceza, altceva n-au putut sa-mi ofere. Parintii mei s-au stabilit in Bucuresti, pentru ca tata lucra la palatul regal, iar in perioada in care mama era insarcinata cu mine, locuiau la Muzeul Satului, pentru ca lucrau la Palatul Elisabeta, in perioada aceea. In momentul cand mama a simtit ca trebuie sa nasca, s-a speriat si s-a dus la parintii tatalui meu, in comuna 30 Decembrie. Taranca fiind, s-a dus si m-a nascut cu moasa! Cand m-am nascut eu, bunica mea a visat o gainusa pe care a dat-o la taiat si, din gainusa, a scos o stea!”, spune artista pentru portalul similea.ro, citat de click.ro.

„Bunica mea avea darul de a vindeca. Era foarte credincioasa si avea puteri. Ea vindeca si oameni, si animale, pe cat putea, si era foarte iubita in sat”, a completat Angela Similea.

Astfel, viața Angelei Similea, încărcată de evenimente neobișnuite și legături regale, oferă o perspectivă unică asupra traseului său către succesul în lumea muzicii.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts