Noutăți

Alertă la Cernavodă: Incendiu minor la Unitatea 2 a Centralei Nucleare – Situația este sub control

Alertă la Cernavodă: Incendiu minor la Unitatea 2 a Centralei Nucleare - Situația este sub control

Alertă la Cernavodă: Incendiu minor la Unitatea 2 a Centralei Nucleare – Situația este sub control

Marți dimineață, la Centrala Nuclear-Electrică (CNE) Cernavodă, a izbucnit un incendiu minor care a pus pe jar autoritățile. Incidentul s-a produs în jurul orei 11.00, când la Unitatea 2 a centralei a fost observat fum în sala turbinelor, care este separată de reactor. Conform unor surse, cauza ar fi fost o pompă supraîncălzită care a generat fum.

În conformitate cu procedurile standard, personalul a fost evacuat din zona afectată. „CNE Cernavodă și-a aplicat propriile proceduri de răspuns la orice situație de urgență, inclusiv alarme de incendiu. Au evacuat personalul aflat în zona de unde s-a alarmat incendiul. Nu au descoperit decât fum. Tot ceea ce înseamnă producția de energie, adică reactorul numărul 2, este în funcție fără nicio problemă. E o chestiune tehnică care a fost izolată astfel încât să nu se ajungă la probleme”, a declarat pentru Observator Petre Min, reprezentant al CNCAN.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a confirmat că nu există niciun pericol iminent, motiv pentru care nu s-a impus alertarea populației prin sistemul RoAlert. „Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informații, este la o pompă. Situația este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere și o autoscară”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica. Aceasta a subliniat că nu a fost necesară alertarea populației prin Ro-Alert deoarece nu există niciun risc pentru locuitori.

Reprezentanții ISU „Dobrogea” au precizat că incendiul a fost localizat și se lucrează pentru răcire, fără a fi evacuate persoane. „Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nici evacuat, întrucât este vorba despre zona operațională. Situația este sub control, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru răcire”, a transmis ISU.

La fața locului au intervenit 23 de pompieri cu trei mașini de stingere, o autoscară și un echipaj de prim ajutor, asigurându-se că situația rămâne sub control și că nu se extinde.

Chiar dacă incidentul a fost unul minor, reacția promptă a echipelor de intervenție a demonstrat încă o dată eficiența măsurilor de siguranță implementate la CNE Cernavodă.

În concluzie, situația este sub control, iar activitatea reactorului nu a fost afectată, fiind o simplă problemă tehnică ce a fost rapid izolată și gestionată.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts