Noutăți

Ajutor Alimentar 2024: Sprijin Dublu Anual pentru Persoanele cu Venituri Reduse

Ajutor Alimentar 2024: Sprijin Dublu Anual pentru Persoanele cu Venituri Reduse

În 2024, românii cu venituri reduse vor beneficia de un sprijin important sub forma unor pachete alimentare distribuite de două ori pe an, o inițiativă menită să aducă un ajutor concret celor mai vulnerabili dintre noi. Ministerul Investițiilor a stabilit recent compoziția acestor pachete, o listă diversificată ce cuprinde produse esențiale precum lapte, smântână, ulei, orez, făină, mălai, paste, zahăr, conserve de carne și legume, bulion, și gemuri.

Valoarea pachetelor a scăzut față de anul anterior, fiind acum de maxim 125 de lei. Această ajustare vine în contextul unei scăderi comparativ cu valoarea de 390 lei din 2023, determinând autoritățile să adapteze sprijinul oferit în concordanță cu resursele disponibile. Totuși, prin distribuția acestor pachete, guvernul își propune să atenueze dificultățile cu care se confruntă persoanele cu venituri scăzute, oferindu-le acces la produse alimentare de bază necesare.

Pentru a intra în posesia acestor pachete, beneficiarii sunt încurajați să se prezinte la centrele specializate de distribuție, având la îndemână un act de identitate și urmând să semneze de primire. Este necesară deplasarea personală la aceste centre, însă, pentru cei care sunt în imposibilitatea de a face acest lucru, autoritățile locale au obligația de a asigura livrarea pachetelor la domiciliul sau reședința acestora.

Într-o declarație din 2023, Marcel Boloș a subliniat importanța acestei inițiative: „Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp. Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”.

Prin această inițiativă, guvernul își reafirmă angajamentul de a susține securitatea alimentară a cetățenilor săi, în special a celor mai vulnerabili, într-o manieră care sprijină, de asemenea, producătorii locali. Este un exemplu concret de solidaritate și suport comunitar în vremuri de nevoie.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts