Generale

Adio Înmormântări Tradiționale: Transformarea Inovatoare în Copac După Moarte

Adio Înmormântări Tradiționale: Transformarea Inovatoare în Copac După Moarte

Într-o lume unde tradițiile funerare sunt adesea asociate cu complexitatea și costurile ridicate, două minți creative din Italia ne oferă o perspectivă radical diferită asupra modului în care ne putem lua rămas bun de la cei dragi. Anna Citelli și Raoul Bretzel ne introduc în era înmormântărilor ecologice prin proiectul lor de pionierat, denumit „Capsula Mundi”.

Acest concept inovator propune o alternativă la sicriele convenționale, mormintele și pietrele funerare, care sunt nu doar costisitoare, dar și dăunătoare mediului. „Capsula Mundi” reprezintă o soluție organică, 100% biodegradabilă, care transformă resturile umane într-un copac viu. Procesul este simplu, dar profund: corpul decedatului este așezat într-o capsulă biodegradabilă, în poziția fetală, și îngropat în pământ. Deasupra acestei capsule se plantează apoi o sămânță sau un puiet de copac, ales de persoana respectivă înainte de a-și lua adio de la această lume.

Adio Înmormântări Tradiționale: Transformarea Inovatoare în Copac După Moarte

Pe măsură ce timpul trece, corpul furnizează nutrienții necesari pentru ca puietul să se transforme într-un copac viguros, creând un monument viu în onoarea persoanei decedate. Conceptul „Capsula Mundi” nu doar că oferă o alternativă mai ecologică la metodele tradiționale de înmormântare, dar transformă și cimitirele din locuri marcate de piatră și metal în păduri sacre, unde viața continuă într-un ciclu natural.

Prin acest proiect, Citelli și Bretzel nu numai că promovează sustenabilitatea și respectul față de natură, dar oferă și o viziune nouă asupra moștenirii pe care o lăsăm în urmă. În locul unui mormânt rece, prietenii și familia pot îngriji un copac, simbol al vieții și reînnoirii.

Deși acest concept revoluționar a întâmpinat anumite bariere legislative în Italia, el a fost deja adoptat în unele locuri din Statele Unite și Anglia, unde persoanele care doresc o înmormântare ecologică pot alege să devină parte dintr-o pădure în locul unui cimitir tradițional.

„Capsula Mundi” nu este doar o idee; este o invitație la a reconsidera relația noastră cu moartea, mediul înconjurător și modul în care alegem să ne amintim de cei pe care i-am pierdut. Este un pas spre un viitor în care respectăm atât planeta, cât și memoria celor dragi, într-un mod profund și durabil.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts