Noutăți

Adio, Ilie Șerbănescu: „Era un mare român. Suferea pentru orice pierdere a României…”

Adio, Ilie Șerbănescu: "Era un mare român. Suferea pentru orice pierdere a României…”

Am primit vestea tristă că Ilie Șerbănescu, un distins analist economic și personalitate marcantă a spațiului public românesc, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani la data de 8 aprilie 2024. Acesta a fost o figură emblematică, ocupând funcția de ministru al Reformei în guvernul condus de Victor Ciorbea.

Anunțul trecerii sale în lumea celor drepți a fost făcut de soția sa, Cristina Șerbănescu, care a împărtășit pe rețelele sociale un mesaj emoționant: „Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”

Din informațiile oferite, Ilie Șerbănescu se lupta cu o boală grea. Ceremonia de adio va avea loc miercuri, la Biserica Cașin din capitală, unde îi vom putea aduce un ultim omagiu.

Personalități marcante și-au exprimat condoleanțele și aprecierea pentru Șerbănescu. Europarlamentarul Maria Grapini rememorează colaborarea cu el, evidențiindu-i patriotismul și expertiza economică: „Am aflat cu tristețe ca domnul Ilie Șerbănescu a plecat dintre noi!… Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu sa-l odihnească!”

George Simion, de asemenea, subliniază pierderea grea pentru România: „România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață… Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”

Născut pe 20 iulie 1942, Ilie Șerbănescu a fost un ilustru economist, contribuind semnificativ la dialogul național privind reforma economică. A ocupat funcția de președinte al Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea între decembrie 1997 și aprilie 1998. Educația sa impresionantă include absolvirea Academiei de Studii Economice din București și obținerea unui doctorat în Economie în 1978.

Contribuțiile sale literare și academice sunt remarcabile, autor al a cinci cărți de referință în domeniul economic și al peste 600 de articole și studii care analizează reforma postdecembristă a României.

Pierderea lui Ilie Șerbănescu reprezintă un moment de tristețe și reflectare asupra moștenirii pe care a lăsat-o în urma sa, atât în domeniul economic, cât și în conștiința națională. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts