Religie

Adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim

Adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim

Fiecare dintre noi, la un moment dat, a fost intrigat de misterul din spatele apariției Luminii Sfinte. Părintele Pimen Vlad, într-o serie de dezvăluiri impresionante, aduce în lumină detalii esențiale despre acest fenomen sacru care încântă inimile credincioșilor în fiecare an, la Mormântul Sfânt din Ierusalim, cu ocazia sărbătorii Învierii.

Unul dintre aspectele fascinante dezvăluite este modul în care Lumina Sfântă se manifestă. Flacăra, descrisă ca un fulger sau ca niște sfere luminoase, coboară din cer și apoi se aprinde într-un spectacol divin, oferind credincioșilor prezenți șansa de a trăi și de a simți minunea într-un mod profund.

Într-un podcast recent, părintele împărtășește experiența sa personală cu Lumina Învierii, spunând: „Lumina Învierii, ce se întâmplă… ne-a lăsat Dumnezeu ca în fiecare an să trăim o minune acolo, cum este de Înviere. Se adună toată lumea, se roagă, au povestit mulți care au văzut-o. Ori vine ca un fulger, ori ca niște globuri care cad acolo, este Sfântul Mormânt acoperit, dar luminile vin, intră acolo și deodată se aprinde, de acolo ia Patriarhul lumină și preiau toți de acolo. La mulți care sunt sus, pe la Golgota, li se aprind direct lumânările.”

Părintele Pimen Vlad nu se oprește aici în dezvăluirile sale. El împărtășește două experiențe uimitoare ale Luminei Sfinte care au avut loc pentru credincioși și rugători. Una dintre acestea relatează povestea unui stareț din Grecia care a văzut Lumina Învierii strălucind pentru grupul său de 30 de persoane, chiar la poarta cetății. Această mărturie subliniază puterea credinței autentice și a rugăciunii, arătând că minunile nu sunt doar evenimente din trecut, ci pot să se întâmple și în prezent, pentru cei cu inimile deschise și pline de credință.

Părintele Pimen Vlad adaugă: „Sunt o grămadă de mărturii. Îmi mai spunea cineva o dată că veniseră dintr-o țară străină, însă nu-i mai lăsaseră să intre în cetate. Era cu mai mulți oameni, printre care și români, iar când au început să plângă și să se roage, s-a aprins la toți lumânarea, ei erau tocmai la poarta cetății. Ca să vedem câte minuni se fac în zilele noastre.”

Aceste povești și mărturii strălucitoare demonstrează că Lumina Sfântă continuă să umple inimile credincioșilor cu speranță și bucurie, transformând rugăciunile lor în adevărate miracole ale credinței.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts