Sport

Accidentările lui Ianis Hagi și Vasile Mogoș în meciul România – Olanda la EURO 2024

Accidentările lui Ianis Hagi și Vasile Mogoș în meciul România - Olanda la EURO 2024

Într-un meci tensionat din optimile de finală ale EURO 2024, România a întâlnit Olanda, iar primele incidente nu au întârziat să apară. Fundașul olandez Denzel Dumfries i-a accidentat pe Ianis Hagi și Vasile Mogoș, fără ca arbitrul Felix Zwayer să intervină cu vreun cartonaș galben.

Încă din minutul 2, Răzvan Marin a centrat în careu, iar Dumfries, sărind pentru a respinge mingea, l-a lovit cu cotul în cap pe Ianis Hagi. Lovitura a fost atât de puternică încât mijlocașul român a început să sângereze abundent, fiind necesară o intervenție medicală pentru a putea continua jocul. Incidentul a ridicat deja primele semne de întrebare cu privire la maniera de arbitraj a lui Zwayer.

Apoi, în minutul 33, Dumfries a avut o altă intervenție dură, de data aceasta cu umărul în pieptul lui Vasile Mogoș. Lovitura a fost atât de severă încât Mogoș a rămas întins pe gazon și nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit de Bogdan Racovițan de la CFR Cluj.

Felix Zwayer, arbitrul meciului, nu a considerat niciuna dintre aceste intervenții demne de sancționare cu cartonaș galben, fapt ce a stârnit controverse.

Zwayer nu este străin de controverse. Cariera sa a început în 2004 ca arbitru profesionist, iar în 2007 a ajuns în Bundesliga 2 ca arbitru de centru și în Bundesliga ca arbitru de linie. În 2005, a fost implicat într-un scandal de aranjare a meciurilor, împreună cu un alt arbitru, Robert Hoyzer. Zwayer a acceptat „o mită de 300 de euro pentru a nu semnaliza anumite faze într-un meci al lui Wuppertaler SV”. Deși a informat DFB despre aranjamentele ilegale și a primit o suspendare de șase luni, această suspendare a fost ținută secret pentru câțiva ani, până când un cotidian german a dezvăluit totul într-o anchetă.

Deciziile controversate ale lui Zwayer în meciul România – Olanda au atras atenția asupra trecutului său și au pus sub semnul întrebării corectitudinea arbitrajului în competițiile internaționale.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts