Noutăți

Accident grav în Mehedinți: Un camion s-a prăbușit în Dunăre și a explodat

Accident grav în Mehedinți: Un camion s-a prăbușit în Dunăre și a explodat

Accident grav în Mehedinți: Un camion s-a prăbușit în Dunăre și a explodat

În noaptea de 3 iunie, un accident tragic a avut loc în Mehedinți, unde un camion a căzut în Dunăre și a explodat. Incidentul s-a produs în zona viaductului Bahna, între Drobeta Turnu Severin și Orșova. Martorii la accident au relatat că vehiculul a explodat la scurt timp după ce a lovit apa, lăsând șoferul fără nicio șansă de supraviețuire.

Martorii și intervenția de urgență

Laurențiu Stan, un martor ocular, a descris scena teribilă:

„Am luat barca personală şi am început să-l caut aici. Am venit cât am putut de repede, am sunat la colegii de la pompieri, am sunat la colegii de la Poliţie. S-a auzit o bubuitură şi l-am văzut la un moment dat cum a intrat în apă, remorca prima dată şi după capul tractor. La contactul cu apa a fost o explozie mică urmată de o flamă.”

Autoritățile au fost alertate imediat, iar echipe de la Detașamentele de Pompieri Drobeta și Orșova, Poliția de Frontieră, un echipaj SAJ cu medic și mai mulți polițiști au ajuns rapid la fața locului.

Identitatea șoferului și circumstanțele accidentului

Șoferul camionului era un bărbat de 42 de ani care lucra pentru o firmă de transport din Arad. Trupul său neînsuflețit a fost găsit după aproximativ 12 ore de căutări intense. Se pare că o explozie a uneia dintre roțile camionului în timpul mersului a fost cauza pierderii controlului vehiculului.

Ipotezele anchetatorilor

Polițiștii iau în considerare mai multe ipoteze pentru a explica acest tragic eveniment. Una dintre ipoteze este că șoferul ar fi condus cu viteză prea mare în acea zonă, o altă posibilitate fiind că ar fi adormit la volan sau ar fi avut o problemă medicală bruscă. Patronul firmei de transport pentru care lucra șoferul nu a dorit să comenteze incidentul.

Măsuri de siguranță

Zona în care s-a produs accidentul este frecventată zilnic de mii de șoferi, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri de siguranță sporite.

„A fost balizată zona periculoasă şi este impusă restricţie de viteză pentru a nu apărea alte probleme în acea zonă,” a declarat Cristian Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova.

Alte incidente rutiere recente

În aceeași perioadă, un alt accident mortal a avut loc pe Valea Oltului. IPJ Vâlcea a raportat: „IPJ Vâlcea transmite că la data de 3 iunie, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 7, km 206+850m, în localitatea Brezoi, soldat cu decesul unei persoane.”

Aceste incidente tragice subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a vigilenței la volan pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts