Noutăți

Accident Feroviar Grav pe Ruta Craiova – București: Trenul InterRegio 1596 a Deraiat

Accident Feroviar Grav pe Ruta Craiova – București: Trenul InterRegio 1596 a Deraiat

Ieri, un accident feroviar grav s-a produs pe ruta Craiova – București, în localitatea Drăgănești de Vede, județul Teleorman. Două din cele trei vagoane ale trenului InterRegio 1596 au deraiat. Deși vagoanele nu s-au răsturnat, situația este critică din cauza numărului mare de pasageri aflați în tren.

Conform unui anunț făcut de CFR: „2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în Atârnați. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.”

Trenul 1596, care circula între Craiova și București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14. Doar zece minute mai târziu, mecanicul a anunțat dispeceratul de circulație că ultimele două vagoane au deraiat la intrarea în stația Atârnați. Aproximativ 200 de călători se aflau în tren în acel moment, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova au fost trimise imediat la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, locotenent-colonel Dragomir Gelu, a declarat: „TR loc. – Drăgăneşti de Vede – accident feroviar produs pe ruta Craiova-București, 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică.”

În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis trei microbuze pentru evacuarea pasagerilor, două dintre acestea provenind de la ISU Olt și unul de la ISU Argeș.

CFR Călători a confirmat că „astăzi 11 iunie a.c, în jurul orei 16.30, două vagoane aflate în compunerea trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat la intrarea în staţia Atârnaţi. Cei aproximativ 200 de pasageri sunt în siguranţă, urmând a-şi continua călătoria spre destinaţia finală. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta şi stabili cu exactitate cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.”

Pentru a facilita transportul pasagerilor, trenul Regio 9006, cu trei garnituri, a fost trimis să preia pasagerii afectați. Circulația în zonă va fi dirijată pe celălalt fir de circulație, conform indicațiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA.

Vom reveni cu noi informații pe măsură ce situația evoluează și se clarifică detaliile legate de cauzele acestui incident grav.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts