Noutăți

A murit Mioara Roman la 83 de Ani: O viață marcantă încheiată în liniște

A murit Mioara Roman la 83 de Ani: O viață marcantă încheiată în liniște

Mioara Roman, personalitate marcantă și fosta soție a cunoscutului Petre Roman, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, înconjurată de pacea pe care și-o dorise. Vestea a fost împărtășită de fiica sa, Oana Roman, care, cu profundă tristețe și dragoste eternă, a transmis un omagiu emoționant: „Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot! Te iubesc și de voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”

Cauza morții Mioarei Roman

După o lungă luptă cu diverse probleme de sănătate, Mioara Roman a decedat în mod pașnic în somn, cauza imediată fiind un stop cardio-respirator. Fiica sa, Oana Roman, a împărtășit detalii despre ultimele momente ale mamei sale, subliniind că decesul a survenit într-o manieră liniștită, conform dorinței acesteia: „Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și-a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și așa cum și-a dorit.”

După ani de luptă cu afecțiuni grave, printre care Parkinson și o degenerare neurocognitivă, Mioara a fost răpusă de un stop cardio-respirator în timpul somnului, o moarte liniștită, așa cum își exprimase dorința. Oana Roman, care se afla în vacanță în Egipt cu fiica sa Isabela în momentul vestii, a împărtășit detaliile triste ale pierderii mamei sale, evidențiind dorința acesteia de a avea un sfârșit pașnic: „Ieri era bine, au mobilizat-o, totul era bine. La ora 1 noaptea a decedat practic în somn. Așa cum și a dorit. În liniște și fără dureri. A făcut stop cardiac și au resuscitat-o, dar fără succes. A plecat linștită. În pace și așa cum și-a dorit.”

De ce boală suferea Mioara Roman

Mioara Roman a fost diagnosticată cu o formă gravă de Parkinson și o degenerare neurocognitivă, afecțiuni care au necesitat îngrijire specializată pe termen lung. Aceste probleme de sănătate au determinat-o pe fiica sa, Oana, să o interneze într-un azil de lux de lângă Capitală, unde a beneficiat de îngrijiri adecvate. Oana Roman, dedicată sănătății și bunăstării mamei sale, vizita frecvent centrul pentru a fi alături de cea care i-a dat viața. Aceste condiții au contribuit la calitatea vieții Mioarei în ultimii ani, până la momentul pașnic al trecerii sale.

Fosta soție a lui Petre Roman a lăsat în urma ei o carieră diversificată, fiind jurnalist, traducătoare și profesoară de limbă și civilizație arabă. Decizia de a divorța de fostul premier în 2007, după mai bine de trei decenii de căsnicie, a marcat un alt capitol semnificativ în viața ei.

Moartea Mioarei Roman marchează nu doar pierderea unei mame iubitoare și a unei femei deosebite, ci și sfârșitul unei ere pentru familia Roman. Comunitatea și-a exprimat condoleanțele și a adus omagii memoriei ei, reamintindu-și de contribuțiile și momentele valoroase pe care le-a împărtășit cu cei din jur.

Dumnezeu să o ierte!

sursa foto: capital.ro

More Similar Posts

Most Viewed Posts