Noutăți

A fost gunoier timp de 34 de ani și zilnic a adunat comorile din tomberoanele oamenilor. Acum a arătat ce a strans în atâta timp… „Sunt un om bogat…”

A fost gunoier timp de 34 de ani și zilnic a adunat comorile din tomberoanele oamenilor. Acum a arătat ce a strans în atâta timp… „Sunt un om bogat…”

Pentru Nelson Molina, a lucra ca gunoier în agitatul New York nu a fost doar un mijloc de subzistență, ci o pasiune și o misiune. Cu un zâmbet pe buze și o privire ageră, Molina a dedicat 34 de ani din viața sa strângând nu doar gunoi, ci adevărate comori ascunse printre resturile cotidiene.

“Iubesc acest job. E unul dintre cele mai mărețe joburi din lume,” spunea Molina, al cărui entuziasm pentru munca sa depășește înțelegerea celor mai mulți dintre noi. Dar pasiunea sa nu se oprește aici. Dincolo de simpla colectare a gunoiului, Molina a avut o viziune: aceea de a salva și a conserva bucăți de istorie și artă care altfel ar fi fost pierdute pentru totdeauna.

Pe parcursul carierei sale, Molina a salvat peste 50.000 de obiecte, transformând un spațiu neconvențional din Manhattan într-un muzeu “secret” impresionant. El își exprimă speranța că acest loc va fi recunoscut și oficializat de oraș ca un muzeu real, deschis publicului larg.

Acest anticariat modern găzduiește o varietate uimitoare de obiecte: de la bijuterii din aur și candelabre de argint, la ceasuri decorative și instrumente muzicale. “Tot ce am aici provine din gunoaie,” mărturisește Molina, subliniind valoarea neașteptată a obiectelor pe care mulți le consideră fără valoare.

Printre comorile sale se numără și piese cu o valoare sentimentală și istorică deosebită, cum ar fi obiecte Star Wars din perioada lansării filmului original, bâte de baseball semnate de legendele Yankees și chiar o carte autografată de cunoscuta actriță Bette Midler.

Reflecția finală a lui Molina este o lecție de viață pentru noi toți: “Aruncăm prea multe lucruri. New yorkezii trebuie să recicleze mai mult și să irosească mai puțin.” Într-o lume în care consumul excesiv și deșeurile abundă, povestea lui Nelson Molina este un memento valoros despre frumusețea și istoria care se poate ascunde în cele mai neașteptate locuri.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts