Frumusete

5 motive pentru care sa renunti la machiaj

5 motive pentru care sa renunti la machiaj

1. Pielea iti va fi recunoscatoare

Chiar daca nu realizezi, machiajul este foarte foarte toxic. Cosmeticele nu sunt testate in acelasi mod in care este testata mancarea sau medicamentele (care nici alea nu sunt mai sanatoase, daca e sa ma intrebi). Singurul care decide cat de toxice vor fi produsele, este producatorul, astfel ca el poate sa le produca dupa bunul plac si tu sa nu stii cu ce anume te dai pe fata. Cele mai populare cosmetice sunt pe baza de benzoat, propilen, acizi si diferiti agenti cancerigeni care irita pielea sau pot provoca cancer. De asemenea, machiajul excesiv este adesea una dintre cauzele aparitiei acneei si a alergiilor de fata.

2. Vei avea mai mult timp liber

Hai sa fim seriosi, uneori stai efectiv zeci de minute in sir, uitandu-te in oglinda si machiandu-te, Un studiu recent a aratat ca femeile isi petrec in medie 474 de zile din viata, machiandu-se. Gandeste-te cate lucruri minunate ai putea face in atat de multe zile. Gandeste-te, de exemplu, daca nu te machiezi dimineata, cum poti sa ai mai mult timp sa mananci, sau sa dormi, sau sa iti faci cafeaua, sau sa nu mai intarzii la serviciu macar.

3. Iti vei cunoaste mai bine defectele

Odata ce nu mai porti machiaj, vei sti mai bine care iti sunt defectele si nu vei mai avea o parere exagerat de buna si de multe ori falsa, despre tine. Nu e vorba sa nu ai incredere in tine, insa nu te baza atat de mult pe machiaj ca sa pari furmoasa, pentru ca poti fi frumoasa si fara. Stai linistita, nimei nu sta sa-ti observe acele 2-3 cosuri sau micii pistrui de pe nas. Cu totii avem asa ceva pe fata, asadar, stai linistita caci este noral.

4. Vei avea mult mai multa incredere in tine!

Putin rimel sau mascara nu vor face din tine o regina a increderii de sine. Tot ce faci este de fapt sa te minti astazi, sa te minti maine, si tot asa, iar cand te vei trezi fara machiaj, vei suferi un soc. Cel mai bine este sa nu te machiezi atat de des, cat sa fii constienta ca esti frumoasa si fara. Cu timpul vei observa ca incepi sa capeti incredere in tine, cand vei primi complimente pentru cine esti si cum arati cu adevarat.

5. Vei aprecia viata la un nivel mult mai profund

Odata ce nu te vor mai preocupa atat de tare aceste elemente oarecum superficiale, vei stii sa apreciezi mai bine viata si lucrurile frumoase ale acesteia. Simplitatea este pana la urma, cel mai frumos lucru pe care il poate avea o femeie, pe langa inteligenta, desigur

Tags: , , ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts