Showbiz

Un Paște Diferit pentru Irinel Columbeanu: Viața la Azil, Departe de Luxul de Altădată

Un Paște Diferit pentru Irinel Columbeanu: Viața la Azil, Departe de Luxul de Altădată

Anul acesta, Irinel Columbeanu își va petrece sărbătorile pascale într-un mod complet diferit față de anii anteriori. Fără fastul și extravaganta care îi caracterizau stilul de viață, Columbeanu este acum rezident într-un azil de bătrâni. Situația sa de sănătate nu-i mai permite să călătorească, astfel încât sărbătorile în familia largă, alături de fiica sa Irina, care locuiește în America, sunt acum doar o amintire distantă.

Modificările din viața sa sunt semnificative. Odată un magnat al imobiliarelor, acum Columbeanu se confruntă cu limitări severe, atât financiare cât și fizice. Pensia sa modestă de 1.970 de lei nu acoperă nici măcar costurile de cazare la azil, care se ridică la peste 4.500 de lei. Din fericire, patronul azilului, Ion Cassian, se arată înțelegător: “Nu i-au mărit pensia, Irinel Columbeanu nu a beneficiat de această majorare, de la începutul anului, ca alți români. El are în prezent până în 2.000 de lei, mai exact 1.970 de lei. Cazarea la noi costă peste 4.500 de lei. O să îl ajutăm, însă, indiferent de cât primește pensie.”

Pe lângă aceste provocări, Columbeanu a fost nevoit să accepte și realitatea că nu o va mai putea vizita pe fiica sa prea curând: “Nu știu când o să o mai văd. Momentan nu mai am voie să zbor cu avionul, deci nu voi mai avea cum să plec în America. Iar ea m-a anunțat că nu va putea veni în România”.

Chiar și așa, în această perioadă de sărbătoare, meniul de Paște al azilului este plin de mâncăruri tradiționale românești, adaptate la nevoile medicale ale rezidenților. Fiecare persoană primește o porție potrivită, în concordanță cu recomandările nutriționistului, asigurând astfel că sănătatea fiecăruia este respectată. Columbeanu a primit recent și vizita unei foste iubite, Oana Cojocaru, un moment care i-a adus multe emoții.

În ciuda situației dificile, Irinel Columbeanu rămâne mândru de fiica sa și de realizările ei: “Irina e independentă. Așa și-a dorit ea. Și-a luat singură mașină, are economii și pentru când va ajunge la colegiu și mă ajută financiar. Va lucra în continuare la restaurantul acela italienesc, până va merge la facultate. N-are de ce să-mi fie teamă că lucrează acolo, în America e ceva sigur, nu-i ca-n România. Sunt extrem de mândru de ea”.

Aceste sărbători de Paște sunt un moment de reflecție asupra transformărilor profunde din viața lui Irinel Columbeanu. Deși posibilitatea unei reîntâlniri cu fiica sa pare redusă, speranța că totul se va îmbunătăți rămâne vie în inima sa. Această perioadă este una de introspecție, nu doar despre învierea spirituală, ci și despre reinventarea personală în fața adversităților vieții.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts