Generale

Tânărul din Săliștea care își licitează porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe cu 8 copii

Tânărul din Săliștea care își licitează porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe cu 8 copii

Claudiu Petruț, un tânăr din comuna Săliștea, a ales o metodă inedită pentru a sprijini familii aflate în dificultate: el a decis să organizeze licitații ale porumbeilor săi pentru a strânge fonduri. Scopul său actual este de a aduna suficiente resurse pentru a construi o casă pentru o familie cu 8 copii din localitatea Zlatna, care se confruntă cu condiții de viață extrem de grele. Claudiu Petruț, tânărul pasionat de porumbei din Săliștea, continuă să facă bine celor care au nevoie de ajutor și pe care viața îi pune la grea încercare. 0772.237.558.

Petruț, care este cunoscut în comunitatea sa pentru pasiunea față de porumbei, nu este la prima acțiune de acest gen. El și-a dedicat timpul și resursele pentru a ajuta pe cei aflați în nevoie, dovedind că solidaritatea poate face diferența. Contactul cu familia nevoiașă a avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă, când condițiile precare în care trăiau aceștia l-au determinat pe Claudiu să acționeze.

Familia, alcătuită din zece membri, împărțea o singură cameră și se confrunta cu lipsuri materiale grave: îmbrăcăminte insuficientă, lipsa jucăriilor pentru copii și absența unor condiții de locuit adecvate. În acest context, Petruț a decis că este momentul să ofere un ajutor concret și să le construiască o casă nouă.

Cu ajutorul primăriei Zlatna, Claudiu a rezolvat în urmă cu câteva zile problema terenului: ”Am reușit să rezolvăm cu terenul, urmează următoarele etape pentru construirea casei familiei nevoiașă cu 8 copii. Toți cei care nu sunteți indiferenți, ne puteți susține și ajuta. Domnul primar care o fost foarte deschis, încântat și surprins că dorim să construim o casă, ne ajuta și sprijină întrutotul”, a povestit tânărul.

Grație sprijinului comunității și al autorităților locale, în special al primăriei din Zlatna, Claudiu a reușit să obțină un teren pe care să demareze construcția. Primarul Silviu Ponoran a fost deschis să susțină inițiativa, facilitând donarea terenului necesar în conformitate cu legislația care încurajează astfel de acte de caritate. Silviu Ponoran, edilul de la Zlatna spune că în baza legii 15, au fost puse la dispoziție terenuri pentru familii cu vârsta de până la 35 de ani: ”Am donat terenul, să vedem cine dorește să ne sprijine pentru construirea unei locuințe”, a declarat primarul pentru ziarulunirea.ro.În principal este nevoie de materiale de construcții, iar Claudiu spune că sunt deja câteva persoane care doresc să ajute cu lemn, țiglă și ciment: ”Restul sperăm să ne fie donate și diferența de materiale să o cumpărăm, iar mână de lucru avem”, spune bărbatul.

Mobilizarea comunității nu s-a oprit aici. Claudiu a primit promisiuni de donații sub formă de materiale de construcție, iar voluntari sunt gata să contribuie cu munca lor pentru ridicarea casei. Licitația de porumbei a reprezentat un succes, atras atât interesul crescătorilor de porumbei, cât și al celor care doresc să sprijine cauza nobilă.

Pentru a face rost de bani, Claudiu a vândut la licitație mai mulți porumbei, iar în prezent are pentru licitație în jur de 80 de pui. Toată suma pe care o va strânge va fi folosită pentru achiziționarea celor necesare construcției.

În fața acestei valuri de solidaritate, familia beneficiară a trecut de la scepticism la speranță, conștientizând că visul lor de a avea un cămin propriu este pe cale să devină realitate. Acest proiect nu doar că le va oferi un nou început, dar reprezintă și o dovadă a puterii comunității de a se mobiliza și a face bine.

Tags: , ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts