Showbiz

S-a Stins din Viață Lucia Moraru, Soția Actorului Marin Moraru

S-a Stins din Viață Lucia Moraru, Soția Actorului Marin Moraru

Lumea radioului este în doliu după pierderea Luciei Moraru, văduva regretatului actor Marin Moraru. Anunțul trist a fost făcut de jurnalista Elena Postelnicu, de la Radio România Actualități, pe Facebook.

Lucia Moraru a fost unul dintre pilonii Radio România, unde și-a dedicat patru decenii din viață. În plus, a petrecut peste jumătate de secol alături de soțul ei, Marin Moraru, o legendă a scenei și filmului românesc.

După moartea lui Marin Moraru în 2016, la vârsta de 79 de ani, Lucia Moraru a rămas văduvă, iar acum, în această perioadă a sărbătorilor pascale, i s-a alăturat și ea, după 52 de ani de căsnicie.

Anunțul dispariției ei a fost făcut de Elena Postelnicu:
„Într-o zi Sfântă de Paște am aflat că o persoană extrem de dragă sufletului meu – doamna Lucia Moraru – The President cum îi plăcea să i se spună uneori la Radio – a plecat la Ceruri, spre Lumina. Nu am cuvinte! … Abia așteptam să o revăd, când urma să ajungem pe la București. Și de ziua ei, pe 2 mai, i-am promis că vom trece să o îmbrățișăm… Vom trece… însă nu acasă, ci acolo unde mergeam des cu ea… la Marinuș.”

„Doamna Lucia (din respect nu puteam să-i spun pe nume, chiar dacă se supăra des pe mine) mi-a fost ca o a doua mamă. La Radio, mă dojenea când nu eram atentă, dar imediat mă și îmbrățișa, mă lua peste tot cu ea și chiar ne-a găzduit de foarte multe ori acasă la ea… unde ne aștepta cu fel de fel de mâncăruri pregătite chiar de ea. Iar când au murit părinții mei… ea mi-a fost alături moral și a contat foarte mult. Drum bun, Lucia… Nu te voi uita niciodată!”

În 2022, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a soțului său, Lucia Moraru a vorbit despre legătura lor specială:
„Au trecut 6 ani de când nu mai este… O să fac pachete să împart și o să merg la mormânt la Bellu, dar parastasul mare îl fac la anul, când se împlinesc 7 ani de când a urcat la cer. Atunci o să fac așa cum se cuvine, cum cere datina… La parastasul de 7 ani se cheltuie ca pentru o nuntă.”

Cuplul a avut o căsnicie durabilă și a început această călătorie împreună din tinerețe. Secretul rezistenței relației lor a fost „înțelegerea reciprocă”, după cum sublinia Lucia Moraru.

„Când stai lângă un actor, indiferent că este un actor foarte mare, de fapt lângă orice fel de artist, trebuie să accepți unele provocări pe care ți le dă această calitate de soție a unei personalități. Pentru că mai ales actorii, au și ei trăirile lor, în perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoși sau au momente de angoasă, dar înțelegerea contează foarte mult. Noi n-am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu,” a povestit Lucia Moraru.

Astăzi, comunitatea radioului, cei apropiați și prietenii deplâng pierderea unei figuri atât de remarcabile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts