Showbiz

Reacții Controversate la Eurovision 2024: Dan Negru și Mihai Trăistariu Își Exprimă Nemulțumirile

Reacții Controversate la Eurovision 2024: Dan Negru și Mihai Trăistariu Își Exprimă Nemulțumirile

Eurovision 2024, desfășurat sâmbătă seara în Suedia, a adus cu sine numeroase controverse și reacții. Câștigătorul de anul acesta, Nemo din Elveția, a impresionat cu piesa sa „The Code”, dar nu toată lumea a fost încântată de acest rezultat. Printre cei care și-au exprimat dezamăgirea s-au numărat artistul român Mihai Trăistariu și prezentatorul Dan Negru.

Nemo a urcat pe scenă cu melodia „The Code”, o piesă profund personală care explorează călătoria sa de autodescoperire ca persoană non-binară. „Piesa «The Code» este despre călătoria pe care am început-o odată ce am realizat că nu mă identific nici ca bărbat, nici ca femeie”, a explicat Nemo.

După concurs, Mihai Trăistariu a discutat despre Eurovision la Antena 3 CNN, exprimându-și nemulțumirea față de direcția în care a evoluat competiția. El a subliniat că inițial, Eurovision era un concurs de creație muzicală, dar acum a devenit „un fel de bal mascat”.

„În 1956, când a pornit el, era doar un concurs de creație muzicală, conta doar cântecul și atât. Deja a devenit acest Eurovision un fel de bal mascat”, a spus Mihai Trăistariu. Artistul a menționat că nu mai reține decât refrenul piesei Franței din tot concursul și că, în opinia lui, piesele nu mai contează la fel de mult ca spectacolul vizual. „Contează cum îmbraci tu melodia în alea trei minute”, a adăugat el, oferind exemplul Irlandei care a venit pe scenă cu o tematică satanică și a ocupat locul șase.

Mihai Trăistariu consideră că pentru a avea succes la Eurovision, trebuie să vii cu „chestii controversate, interesante, inedite, șocante”. El a concluzionat că „dacă ești foarte bun, ești în față, sau dacă ești foarte controversat. Dacă ești șters și cuminte, n-ai nicio treabă cu Eurovisionul”. Este de remarcat că în 2006, Mihai a adus România pe locul patru cu piesa „Tornero”.

Dan Negru, cunoscutul prezentator, a oferit și el o opinie critică despre Eurovision 2024. El a amintit că a prezentat preselecțiile naționale Eurovision în urmă cu 25 de ani și că lucrurile s-au schimbat mult de atunci. Într-o postare pe Facebook, el a făcut o analogie cu Nastratin Hogea:

“Am prezentat acu’ vreo 25 de ani primele preselecții naționale de Eurovision. Ăsta de azi îmi amintește de Nastratin Hogea care călărea invers un măgar. Când progresiștii de atunci l-au întrebat de ce călărește invers măgarul, Nastratin le-a spus “nu stau eu invers pe măgar, măgarul stă cu capul în direcția greșită dar îl las să creadă că avansează”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Opiniile celor doi reflectă o nemulțumire generală față de transformările prin care a trecut Eurovisionul de-a lungul anilor, de la un concurs de muzică la un spectacol plin de controverse și șocuri vizuale.

Tags: , ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts