Showbiz

Radu Mazăre eliberat: Roxana Mihalache îl așteaptă acasă cu vești minunate

Radu Mazăre eliberat: Roxana Mihalache îl așteaptă acasă cu vești minunate

Roxana Mihalache îl așteaptă acasă pe Radu Mazăre

Roxana Mihalache, soția fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, trăiește un moment deosebit de fericit. În timp ce Radu era închis, Roxana a aflat că este însărcinată și acum, la patru luni de sarcină, îl așteaptă pe soțul ei acasă, după eliberarea condiționată.

Povestea cuplului: Roxana și Radu Mazăre

Roxana și Radu Mazăre formează un cuplu solid de aproape 15 ani, demonstrând o rezistență remarcabilă în fața greutăților. Cei doi s-au căsătorit civil într-o ceremonie atipică în penitenciarul Rahova, în vara anului 2019. Roxana, fost model și designer de costume de carnaval, a optat pentru o ceremonie simplă, purtând o ținută din garderoba personală și renunțând la inelul de logodnă și verighete.

În tot acest timp, Roxana a fost un sprijin constant pentru Radu, vizitându-l regulat și oferindu-i suport moral. „Sunt foarte fericită, am primit-o cu mare drag și aștept să iasă, să avem și noi o viață liniștită”, a declarat Roxana.

Radu Mazăre eliberat condiționat

După o perioadă lungă de așteptare și dificultăți, Radu Mazăre a fost eliberat condiționat. Instanța a decis admiterea cererii de liberare condiționată, luând în considerare comportamentul bun și participarea acestuia la diverse activități educaționale și de muncă.

Decizia instanței

Conform hotărârii instanței, „în baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, (DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.”

Instanța a recunoscut contribuția lui Mazăre în activități de muncă și educație, inclusiv absolvirea unui curs de calificare și participarea la lucrări științifice, toate aceste eforturi fiind contorizate în zilele de pedeapsă considerate executate.

Un nou început pentru Radu și Roxana

Eliberarea lui Radu Mazăre reprezintă începutul unei noi etape pentru cuplu. Roxana a menționat că vor petrece câteva zile în București înainte de a decide dacă se vor întoarce la Constanța sau vor alege o altă destinație. Venirea pe lume a copilului lor aduce un nou capitol de speranță și reînnoire după ani de provocări.

„Sunt foarte fericită, am primit-o cu mare drag și aștept să iasă, să avem și noi o viață liniștită. Nu pot să spun că mă așteptam, nu aveam cum să mă aștept la o decizie, că la câte eșecuri am avut de-a lungul acestei perioade ne era greu să mă aștept la o decizie pozitivă. A fost foarte greu, am trecut printr-o perioadă foarte grea și destul de complicat să trăiești așa, dar eu sunt o persoană foarte puternică, așa mă consider și am făcut în așa fel încât să trec destul de ușor peste această perioadă (…) Să iasă pe poartă aceea și planurile vor veni foarte ușor. Vom sta câteva zile în București, apoi vom vedea dacă vom merge în Constanța, avem variante”, a declarat Roxana Mazăre, după ce a aflat că Radu Mazăre va fi eliberat.

Ce înseamnă eliberarea condiționată

Eliberarea condiționată este o măsură prevăzută de legislația românească, care permite deținuților să fie eliberați înainte de a-și ispăși complet pedeapsa, sub anumite condiții. Aceasta depinde de comportamentul deținutului, participarea sa la programe de reabilitare și alți factori relevanți, evaluarea fiind realizată de către instanță.

Astfel, Radu Mazăre a îndeplinit condițiile necesare pentru a beneficia de această măsură, marcând un moment important în viața sa și a soției sale, Roxana.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts