Showbiz

Povestea Lingvistică a Familiei Esca-Eram: De ce vorbesc Alexia și Aris în franceză?

Povestea Lingvistică a Familiei Esca-Eram: De ce vorbesc Alexia și Aris în franceză?

În cadrul emisiunii „America Express”, Alexia Eram și fratele ei, Aris Melkior, au atras atenția publicului vorbind frecvent în limba franceză. Deși acest aspect poate părea surprinzător, explicația este strâns legată de moștenirea culturală a familiei lor.

Deși multă lume crede că Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, este francez, adevărul este puțin diferit. Alexandre s-a născut în Statele Unite și și-a petrecut copilăria în Michigan. Ulterior, familia sa s-a mutat în Franța, unde părinții săi, de origine franceză și armeană, au decis să se stabilească.

Alexandre Eram a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării lingvistice a copiilor săi. Încă de mici, Alexia și Aris au fost încurajați să vorbească limba franceză, Alexandre dorind să le transmită moștenirea sa culturală.

Alexia și Aris au crescut într-un mediu bilingv, cu franceza și româna fiind la fel de prezente în viața lor de zi cu zi. Ei au urmat cursurile Liceului Francez Anna de Noailles, o instituție cunoscută pentru standardele sale academice riguroase și pentru predarea exclusivă în limba franceză. Din această cauză, comunicarea în franceză a devenit o a doua natură pentru ei, mai ales în discuții importante sau personale.

Familia Esca-Eram păstrează un echilibru armonios în ceea ce privește comunicarea lingvistică. Alexandre a explicat: „Am încercat să păstrăm un echilibru în casă, astfel că eu comunic în franceză cu copiii, iar Andreea în română.” Această abordare a fost preluată și de Andreea Esca, care a înțeles că fiecare copil are propriile nevoi și preferințe lingvistice.

Andreea a început să vorbească cu Alexia în franceză, considerând că, trăind în România, va învăța oricum limba română. Când s-a născut Aris, ea a revenit la comunicarea în română, dar acum, în familie, se vorbesc ambele limbi. „Acum le vorbesc atât în franceză, cât și în română”, a spus Andreea, subliniind flexibilitatea necesară pentru a răspunde nevoilor familiale.

Participarea la emisiunea „America Express” de pe Antena 1 a adus-o pe Alexia Eram și pe fratele ei, Aris Melkior, în atenția publicului. Recent, într-un podcast moderat de Giulia Anghelescu, cei doi au împărtășit detalii despre viața lor și experiențele din adolescență.

Aris Melkior a dezvăluit că a fost exmatriculat de la liceu pentru o săptămână, oferind o perspectivă inedită asupra rigorilor școlare. „Mai rău decât detenția este să fii exmatriculat. Am fost exmatriculat o săptămână. Mi se pare o prostie pentru că nu făceam nimic. Nu ni s-au dat sarcini, nu aveam nimic de făcut. Eram foarte fericit”, a spus Aris Eram cu umor.

Alexandre Eram și Andreea Esca și-au început povestea de dragoste la o petrecere în România, iar relația lor continuă să fie puternică și în prezent. Alexandre, acum în vârstă de 53 de ani, continuă să fie o prezență influentă în viața copiilor săi, asigurându-se că aceștia își păstrează moștenirea culturală franceză, alături de identitatea românească.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts