Showbiz

O Seară Specială cu Părintele Pimen Vlad de la Athos în Vizită la Familia Măruță

O Seară Specială cu Părintele Pimen Vlad de la Athos în Vizită la Familia Măruță

Părintele Pimen Vlad, starețul de la Chilia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Schitul Lacu, Muntele Athos, a avut parte de o experiență deosebită într-o vizită recentă în România. Aflat aici pentru promovarea cărții sale și participarea la un eveniment la Ateneu, părintele a acceptat invitația lui Cătălin Măruță de a participa la podcastul său, „Acasă la Măruță”, și de a petrece o seară în casa familiei Măruță.

„El a insistat, de anul trecut, și tot l-am refuzat, i-am spus să vie în Athos, iar acum mi-a zis, părinte, dacă tot ești în țară, nu vi și la mine? Hai că vin. Și am ajuns la studio la el, două ore și jumătate am vorbit, deja a apărut, ați văzut podcastul, că l-a și pus la o săptămână după ce am vorbit.”

Părintele Pimen a împărtășit despre această seară că a fost primit ca un membru al familiei, petrecând timp prețios împreună cu Cătălin, soția lui, Andra, și copiii lor, David și Eva. Seara a fost plină de activități care au inclus cina și jocuri de mima, unde toți au avut ocazia să se exprime creativ.

„Am luat masa, după aia ne-am jucat. Am jucat un joc cu toată familia. Nu am mai jucat niciodată, am învățat și eu ceva nou. Pui o coroniță pe cap și un fel de carte cu o imagine, iar celălalt trebuie să mimeze ce e în imaginea respectivă, asta până când reușeste să înțeleagă și să spună ce ai mimat tu, cel care ține cartea pe cap. Ține de inteligență să știi să mimezi un pic, să explici, să pui mintea la contribuție.”

În plus, seara a inclus și partide de șah cu Cătălin și fiul său, David, unde părintele, deși nu mai jucase de mult timp, s-a dovedit a fi un adversar de temut. „Am petrecut o seară minunată, iar la urmă, ca încheiere, le-am zis că dacă au filmul aș vrea să îl văd și eu cum o jucat Eva. Și am stat seara, târziu, că ceilalți se duseseră la culcare, cu David și cu Cătălin și ne-am uitat la el. Chiar o jucat bine Eva. De fapt, esența filmului începe de când intră ea în rol. Pentru un copil de vârsta ei a jucat foarte bine, e foarte naturală. Și cine vrea să ia ceva din filmul acesta poate să ia.”

Părintele Pimen Vlad continuă să fie o sursă de inspirație și un exemplu de umanitate, împărtășind înțelepciunea și liniștea de la Muntele Athos cu toți cei pe care îi întâlnește.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts