Showbiz

Margareta Pâslaru la 80 de Ani: Pasiune Nesfârșită și Refuzul Televiziunii

Margareta Pâslaru la 80 de Ani: Pasiune Nesfârșită și Refuzul Televiziunii

Margareta Pâslaru, cunoscută și ca „Pasărea Măiastră” a șlagărelor românești, rămâne o figură iconică în muzica românească, chiar și la venerabila vârstă de 80 de ani. Deși cariera sa impresionantă se întinde pe mai mult de șase decenii, artista a ales să se retragă din lumina reflectoarelor televiziunii și podcasturilor, preferând să se dedice proiectelor care îi aduc satisfacții personale și sociale.

Implicare Culturală și Filantropică

Margareta Pâslaru continuă să fie activă în domeniul cultural și filantropic, demonstrând că pasiunea și dedicarea față de artă nu au limite de vârstă. În 2020, ea a lansat albumul „Cu haina pe umeri – Idei”, realizat împreună cu Casa de Discuri Roton, iar drepturile de autor au fost donate programului Banca de Alimente a Crucii Roșii. Această inițiativă subliniază angajamentul ei față de cauze sociale și dorința de a contribui la comunitate.

Aniversarea a 65 de Ani de Carieră

În primăvara anului 2023, Margareta Pâslaru a celebrat 65 de ani de carieră prin lansarea unui volum aniversar intitulat „Timpul nu moare”. Vânzările acestei cărți au fost destinate sprijinirii proiectului „Ambulanța pentru Monumente”, o inițiativă dedicată restaurării și conservării monumentelor istorice aflate în pericol. Aceasta reflectă respectul profund al artistei față de patrimoniul cultural și implicarea sa activă în protejarea acestuia.

Lansarea Albumului „Timpul nu moare – 65 de ani în showbiz”

Fanii Margaretei Pâslaru au avut ocazia să o întâlnească în luna martie la lansarea noului său album, eveniment ce a reunit mai multe generații. Atmosfera a fost una incredibilă, iar artista a declarat:

„Mă bucur! Este splendid că au venit mai multe generații să mă vadă. Mulți tineri care mi-au adus flori, copii care îmi ascultă muzica. Pentru că v-am adus muzică nouă ca să ascultați, pentru că, vedeți, toate piesele au suflul prezentului. Și eu mă schimb și trăiesc la momentul prezent, lucrez la timpul prezent și de asta cred că se simte acest suflu nou. Nu are rezonanța de altădată.”

Angajamentul Față de Cauze Nobile

Margareta Pâslaru a dezvăluit ulterior Oanei Tache, în emisiunea sa de la Virgin Radio, că încasările de pe urma lansării albumului „Timpul nu moare – 65 de ani în showbiz” vor fi redirecționate către „Ambulanța pentru monumente”. Ea a explicat:

„Sunt tineri arhitecți care fac minuni în toată țara și m-a impresionat extraordinar ce am aflat pe Facebook despre ei.”

Cu eleganța și modestia care o caracterizează, Margareta Pâslaru a evitat să spună dacă se consideră sau nu o legendă în viață, afirmând:

„Nu am timp să mă gândesc la aceste lucruri. Sunt bucuroasă pentru faptul că pot să lucrez. Mă trezesc de dimineață cu o idee și – fuga – la Andrei Kerestely la telefon: mai am o piesă! Este o pasiune, pur și simplu.”

Margareta Pâslaru continuă să inspire prin munca și dedicarea sa față de artă și comunitate, demonstrând că adevărata pasiune nu are vârstă. Refuzul ei de a se expune în fața camerelor de televiziune și podcasturilor subliniază preferința sa pentru o viață dedicată proiectelor de suflet și cauzelor nobile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts