Software

LightShot – cel mai util soft pentru capturi de ecran

LightShot - cel mai util soft pentru capturi de ecran

LightShot este, după părerea mea, cel mai util tool pentru capturile de ecran rapide, cu multe facilități suplimentare.

LightShot este o aplicație de captură de ecran ce oferă o gamă variată de funcții suplimentare, ceea ce îl face un tool util pentru orice persoană ce are nevoie de a captura rapid o imagine de pe ecran și să o distribuie mai departe.

Cu toții cunoaștem momentele acelea în care vrem sa facem un screenshot rapid și să îl trimitem mai departe prietenilor, clienților sau partenerilor noștri, dar nu vrem să apară tot ce este pe ecran. LightShot este softul ideal atunci când vrei să faci doar un simplu crop al unei porțiuni de ecran și să îl share-uiești. Pașii sunt destul de simpli: descarci softul de pe website-ul lor, îl instalezi la tine in calculator / laptop și apeși tasta specială pentru captura de ecran (prtsc, Print Screen, SysRq) și imediat pe ecran vei putea selecta aria pe care vrei să o capturezi. Suplimentar vei putea adăuga săgeți, adăuga texte, linii, să desenezi peste, dar și posibilitatea de a salva poza local, ori de a-i da share pe serverul lor: prntscr.com și de a o oferi ca și link, de a căuta imagini similare pe Google sau de a-i da share pe social media.

În timp ce majoritatea sistemelor de operare oferă opțiunea de a face capturi de ecran cu ajutorul combinației de taste „Print Screen” sau „Alt + Print Screen”, acestea sunt limitate în ceea ce privește modul în care poți edita și distribui ulterior imaginea capturată. Acesta este motivul pentru care mulți aleg să folosească o aplicație specializată, precum LightShot.

Personal, folosesc destul de des acest tool, cea mai simplă metoda fiind cea de Print Screen urmată de copy (CTRL+C) și apoi paste (CTRL+V) unde am nevoie (chat, facebook, e-mail etc.)

Cel mai mare plus al softului mi se pare faptul că poți adăuga săgețile pentru a atrage atenția asupra unei porțiuni din captura de ecran.

Pentru a utiliza LightShot, trebuie să descărcați și să instalați aplicația de pe site-ul lor: https://app.prntscr.com. După instalare, puteți face capturi de ecran cu ajutorul tastelor speciale pentru aceasta.

De asemenea, aplicația oferă posibilitatea de a salva imaginea local sau de a o încărca pe serverul lor și de a distribui link-ul rezultat către cei cu care doriți să împărtășiți captura de ecran. De asemenea, puteți căuta imagini similare pe Google și puteți distribui imaginea pe social media direct din aplicație.

Unul dintre cele mai bune aspecte ale LightShot este posibilitatea de a adăuga săgeți pentru a atrage atenția asupra unei anumite zone din captura de ecran. Acest lucru poate fi util atunci când doriți să evidențiați un anumit detaliu sau să îndrumați pe cineva către o anumită secțiune a ecranului.

LightShot poate fi descărcat gratuit de pe site-ul lor oficial și este compatibil cu majoritatea sistemelor de operare. Este un tool util și ușor de folosit, perfect pentru oricine care are nevoie de a face capturi rapide de ecran și să le editeze și să le distribuie cu ușurință.

În plus față de funcționalitățile menționate, LightShot oferă și opțiunea de a seta shortcut-uri personalizate pentru captura de ecran, precum și de a salva în mod automat toate capturile de ecran într-un folder specific, fără a fi nevoie să le salvați manual.

Aplicația este disponibilă într-o varietate de limbi, ceea ce o face ușor accesibilă pentru utilizatorii din întreaga lume. Interfața simplă și intuitivă face utilizarea LightShot un proces rapid și eficient.

O altă caracteristică interesantă este posibilitatea de a încărca o captură de ecran existentă și de a o edita ulterior în aplicație, ceea ce poate economisi timpul de a face o nouă captură de ecran și de a o edita.

LightShot este, de asemenea, compatibil cu alte aplicații și programe, precum Photoshop sau Microsoft Word, ceea ce permite utilizatorilor să încorporeze ușor capturile de ecran în alte proiecte sau documente.

În concluzie, LightShot este un tool util și ușor de utilizat pentru capturile rapide de ecran și editarea lor. Cu funcționalități suplimentare precum adăugarea de săgeți, text, linii și desene, precum și opțiuni de încărcare și distribuire, acesta este un instrument indispensabil pentru oricine care are nevoie să facă capturi de ecran și să le editeze. Descărcarea și instalarea acestui tool sunt rapide și ușor accesibile, iar interfața simplă și intuitivă face utilizarea acesteia un proces rapid și eficient.

Tags: , ,

More Similar Posts

Nu am găsit niciun rezultat.
Most Viewed Posts
Nu am găsit niciun rezultat.