LightShot – cel mai util soft pentru capturi de ecran

LightShot - cel mai util soft pentru capturi de ecran

LightShot este, după părerea mea, cel mai util tool pentru capturile de ecran rapide, cu multe facilități suplimentare.

Cu toții cunoaștem momentele acelea în care vrem sa facem un screenshot rapid și să îl trimitem mai departe prietenilor, clienților sau partenerilor noștri, dar nu vrem să apară tot ce este pe ecran. LightShot este softul ideal atunci când vrei să faci doar un simplu crop al unei porțiuni de ecran și să îl share-uiești. Pașii sunt destul de simpli: descarci softul de pe website-ul lor, îl instalezi la tine in calculator / laptop și apeși tasta specială pentru captura de ecran (prtsc, Print Screen, SysRq) și imediat pe ecran vei putea selecta aria pe care vrei să o capturezi. Suplimentar vei putea adăuga săgeți, adăuga texte, linii, să desenezi peste, dar și posibilitatea de a salva poza local, ori de a-i da share pe serverul lor: prntscr.com și de a o oferi ca și link, de a căuta imagini similare pe Google sau de a-i da share pe social media.

Personal, folosesc destul de des acest tool, cea mai simplă metoda fiind cea de Print Screen urmată de copy (CTRL+C) și apoi paste (CTRL+V) unde am nevoie (chat, facebook, e-mail etc.)

Cel mai mare plus al softului mi se pare faptul că poți adăuga săgețile pentru a atrage atenția asupra unei porțiuni din captura de ecran.

Îl poți descărca gratuit de pe website-ul lor, de aici: https://app.prntscr.com

Read Previous

Hrana viitorului: Proteina din apa, aer si electricitate!

Read Next

Când începe școala în anul 2021

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *