Showbiz

Fostul preot Daniel Balaș despre blestemul părinților: „Adevăratul blestem e atunci când tu ca mama…”

Fostul preot Daniel Balaș despre blestemul părinților: „Adevăratul blestem e atunci când tu ca mama…”

În lumea credinței, ideea că blestemele părinților pot influența destinul copiilor este des întâlnită. Mulți se tem că necazurile și eșecurile lor sunt rezultatul unor astfel de blesteme. Daniel Balaș, fost preot, aduce o perspectivă diferită asupra acestui subiect, negând existența reală a blestemelor părintești și subliniind rolul convingerilor personale. „Dumnezeu nu-i dă altă traiectorie în viața copilului doar pentru că l-a blestemat mama, dar în mintea copilului se instalează niște programe.”

Balaș explică într-un videoclip pe rețelele sociale cum cuvintele dure ale părinților pot avea un impact profund asupra psihicului copiilor. El povestește despre doi frați care i-au cerut ajutorul, simțindu-se „legați” de blestemul mamei lor: „Suntem legați de mama. Ne-a blestemat și de atunci parcă viața noastră a luat o altă traiectorie.”

Preotul subliniază că, în realitate, nici mamele, nici blestemele lor nu pot controla destinul copiilor. „Parcă vă văd așa, când vă blestemă mama, cum stătea îngerul păzitor lângă mama ta și zice: ‘Gataaa, ia uite blestem după blestem. Și a sunat la Dumnezeu: ‘Ia uite, Doamne, hai să schimbăm dosarul copiilor, schimbă-le repede traiectoria în viață că a început mă-sa cu niște blesteme, să le schimbăm drumul’. Și Dumnezeu zice: ‘Petru, adu repede dosarul: gata, aia nu mai au viața lor personală, le-a dat mă-sa verdictul’.”

El critică dur ideea că un blestem parental poate defini viața unui copil și subliniază importanța auto-determinării: „De ce când blestemă mamele astea vă programează în așa hal că nu mai știți ce să faceți cu viața voastră? Pentru că au putere asupra voastră și voi de frica faceți exact ce spun ele.”

Daniel Balaș oferă și un sfat pentru cei care simt că sunt sub influența negativă a părinților: „Luați o foaie de hârtie și un pix și scrieți tot ce v-a spus mama, dați-i programul ei înapoi și spuneți-i că voi sunteți alte entități. Dacă nu aveți cu cine să discutați, scrieți pe o foaie și ardeți foaia și o să vedeți că lucrurile le schimbă.”

Fostul preot pune accentul pe credință și puterea interioară, încurajând oamenii să creadă în capacitatea lor de a depăși manipularea și frica: „Nu are nimeni putere asupra voastră. Singura putere e în voi. Credința înseamnă putere, să crezi în Dumnezeul care te-a creat, să crezi în Dumnezeul iubirii că doar El îți dă putere și speranță.”

Prin cuvintele sale, Daniel Balaș invită la o reflecție profundă asupra influenței parentale și asupra modului în care putem reclădi propriile vieți, liberi de constrângerile impuse de alții.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts