Showbiz

Florin Piersic a fost transferat de urgență la București pentru tratamente avansate

Florin Piersic a fost transferat de urgență la București pentru tratamente avansate

Actorul de renume Florin Piersic a fost transportat de urgență la Institutul Matei Balș din București pentru tratament avansat. În vârstă de 88 de ani, el a fost inițial internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru o infecție severă care s-a răspândit în întreg organismul. Medicii au decis îndepărtarea stimulatorului cardiac pentru a putea administra antibioticele necesare și pentru a-l monitoriza mai atent.

Florin Piersic și familia au decis să-l transfere la Institutul Matei Balș, considerând că această instituție din București poate oferi o îngrijire mai bună pentru situația critică de sănătate în care se află. Transferul a fost realizat cu un avion SMURD, parte din exercițiile NATO, care a aterizat în București în jurul orei 22:00. La sosire, actorul a fost întâmpinat de o echipă medicală pregătită să-l monitorizeze îndeaproape.

Deși intubat în timpul transportului, Piersic era conștient și conștient de gravitatea situației sale. A fost internat în secția de Terapie Intensivă, unde va primi îngrijiri specializate pentru a combate infecția, sub supravegherea strictă a personalului medical. În prezent, starea sa este stabilă, dar rămâne sub monitorizare continuă.

Medicul Horia Roșianu, care l-a tratat pe Florin Piersic, a explicat rolul stimulatoarelor cardiace și defibrilatoarelor în astfel de situații:

“Avem două mari categorii de dispozitive cardiace implantabile. Sunt stimulatoare cardiace, care sunt dispozitive anti bradicardice. Adică nu fac altceva decât să dea o frecvență cardiacă corespunzătoare în situațiile în care inima bate rar.”

“În situația în care inima bate repede, în tahiaritmii, avem vreo cinci clase de medicamente antiaritmice care pot interveni și pot reduce frecvența cardiacă sau restabili ritmul cardiac.”

“În situațiile în care inima bate rar, nu există medicamente de cură îndelungată care să facă din nou ca frecvența cardiacă să crească, singurele sunt stimulatoarele cardiace. Deci asta este meseria unui stimulator cardiac, să nu lase inima să evolueze cu o frecvență joasă.”

“Alături de stimulatoarele cardiace, cea de-a doua mare categorie de dispozitive cardiace electronice implantabile sunt defibrilatoarele, care fac tot oficiul unui stimulator cardiac supraveghind în permanență ritmul cardiac, au și capacitatea de a da șoc electric, de fapt sarcina primordială a unui defibrilator, de a opri o tahiartimie severă, amenințătoare de viață.”

“Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva, dar ele fac foarte mult, la urma urmei, faptul că țin omul în viață, impunând o frecvență cardiacă optimă.”

“Implantarea aparatelor convenționale presupune introducerea în inimă a una, două sau trei sonde, sonde care sunt niște sârmulițe performante, izolate, cu o tehnologie deosebită la bază.”

“Și care se introduc prin sistemul venos, adică prin vene, în inimă poziționate sub control radiologic. De regulă se implantează în regiunea subclaviculară stângă”, a subliniat medicul Horia Roșianu.

Florin Piersic rămâne sub îngrijire specializată la Institutul Matei Balș, unde echipa medicală își concentrează toate resursele pentru a-i asigura cel mai bun tratament.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts