Showbiz

Dana Budeanu către Radu Mazăre după eliberare: „Să nu treceți prin Constanța! E o groapă de gunoi! Direct la aeroport”

Dana Budeanu către Radu Mazăre după eliberare: „Să nu treceți prin Constanța! E o groapă de gunoi! Direct la aeroport”

Mesajul Danei Budeanu pentru Radu Mazăre după eliberare: „Să nu treceți prin Constanța! E o groapă de gunoi! Direct la aeroport”

Radu Mazăre, fostul primar controversat al Constanței, a fost eliberat condiționat din închisoare, iar această veste a stârnit numeroase reacții. Printre acestea, se remarcă mesajul neașteptat al Danei Budeanu. Iată ce a avut de spus!

Reacția Danei Budeanu la eliberarea lui Radu Mazăre

După decizia Tribunalului din Ilfov de a-l elibera pe Radu Mazăre, Dana Budeanu a reacționat imediat pe Instagram. Ea a postat o imagine cu un mesaj ferm pentru Radu Mazăre:

„Radu Mazăre, liber! Amin!”.

Cu toate că unii se așteptau la un comentariu de susținere sau critici, Dana Budeanu a adoptat o abordare radicală, afirmând:

„Să nu treceți prin Constanța! E o groapă de gunoi! Direct la aeroport”.

Critici la adresa administrației locale

În postarea sa, Dana Budeanu a evidențiat că orașe mari precum Constanța au fost „predate unor neterminați, care le-au transformat în ghetouri”. Această remarcă reflectă o critică dură la adresa clasei politice și a gestionării administrației locale în ultimii ani.

Mesajul Danei Budeanu, deși poate fi considerat dur sau controversat, subliniază o preocupare sinceră față de starea actuală a Constanței. Acesta poate fi interpretat ca un apel la responsabilitate și schimbare, evidențiind problemele cu care se confruntă multe orașe din România și necesitatea revizuirii politicilor administrative.

Radu Mazăre, eliberat condiționat din închisoare

Vestea eliberării condiționate a lui Radu Mazăre a adus bucurie imensă pentru Roxana, soția sa însărcinată. Într-o declarație emoționantă, aceasta și-a exprimat fericirea și speranța pentru o viață liniștită alături de soțul ei.

„Sunt foarte fericită, am primit-o cu mare drag și aștept să iasă, să avem și noi o viață liniștită. Nu pot să spun că mă așteptam, nu aveam cum să mă aștept la o decizie, că la câte eșecuri am avut de-a lungul acestei perioade ne era greu să mă aștept la o decizie pozitivă. A fost foarte greu, am trecut printr-o perioadă foarte grea și destul de complicat să trăiești așa, dar eu sunt o persoană foarte puternică, așa mă consider și am făcut în așa fel încât să trec destul de ușor peste această perioadă (…) Să iasă pe poartă aceea și planurile vor veni foarte ușor. Vom sta câteva zile în București, apoi vom vedea dacă vom merge în Constanța, avem variante”, a declarat Roxana Mazăre, după ce a aflat că Radu Mazăre va fi eliberat.

Decizia instanței

„În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024.”

Potrivit motivării deciziei inițiale, „pedeapsa este egală cu 3.288 zile, iar pentru a putea deveni propozabil în vederea liberării condiționate, condamnatul trebuie să execute fracția obligatorie de 2/3 din pedeapsă, respectiv 2.192 zile, din care, în cazul în care muncește, 548 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate și 1.644 zile efectiv executate”.

La momentul analizării cazului său în comisia de liberare, „a executat un număr de 1.780 zile din pedeapsă, a executat arest preventiv/arest la domiciliu 85 zile, i se consideră ca executate ca urmare a activităților lucrative, de instruire școlară și de formare profesională prestate, a lucrărilor științifice elaborate ori a invențiilor brevetate 270 zile (din care 20 zile pentru absolvirea unui curs de calificare) și i se deduc suplimentar 60 zile considerate ca executate în condiții necorespunzătoare, în total având 2.195 zile câștigate și executate”, conform g4media.ro.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts