Generale

Dacă ai această plantă în grădină, nu o arunca! Îți poate aduce zeci de mii de euro – Profită de puterea ricinului

Dacă ai această plantă în grădină, nu o arunca! Îți poate aduce zeci de mii de euro - Profită de puterea ricinului

Ricinul, o plantă cu proprietăți incredibile, poate fi cheia pentru a obține venituri considerabile. Românii care aleg să cultive ricinul pot câștiga până la 20.000 de euro pe hectar.

Sămânța de ricin te poate îmbogăți

În trecut, ricinul era o plantă destul de comună în grădinile românilor, fiind folosită ca medicament tradițional. Astăzi, uleiul de ricin este extrem de căutat, prețul acestuia fiind pe măsura beneficiilor pe care le oferă.

Dacă ai un teren și te gândești la cultivarea ricinului, iată ce trebuie să știi:

  1. Investiția inițială: Pentru un hectar, ai nevoie de 30-32 kg de semințe de ricin, costurile fiind de aproximativ 1.200 de euro. Pregătirea terenului te va costa în jur de 300 de euro, astfel investiția totală ajunge la circa 1.500 de euro (aproape 6.800 de lei).
  2. Pregătirea solului: Cultivarea ricinului începe din toamnă, cu aratul la 25-30 de centimetri adâncime. Primăvara, solul trebuie pregătit cu grapa cu discuri și combinatorul, la o adâncime de 9-10 centimetri.
  3. Condițiile meteo: Mulți fermieri se tem de ploile excesive, însă în cazul ricinului, acumularea de apă este benefică pentru germinare și creșterea inițială a plantelor.

Beneficiile uleiului de ricin

Cel mai cunoscut produs din ricin este uleiul, utilizat pentru diverse afecțiuni dermatologice, constipație și pentru regenerarea părului. „Uleiul de ricin acționează puternic asupra rădăcinii firului de păr și este recomandat inclusiv de cosmeticieni.”

Dacă ai această plantă în grădină, nu o subestima. Cultivarea ricinului poate fi o afacere profitabilă, oferind atât beneficii financiare, cât și pentru sănătate.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts