Showbiz

Cum își educă Pavel Bartoș fetele, Valorile respectului și încrederii: “Nu sunt Sherlock Holmes, pentru că am mare încredere!”

Cum își educă Pavel Bartoș fetele, Valorile respectului și încrederii: “Nu sunt Sherlock Holmes, pentru că am mare încredere!”

Pavel Bartoș, cunoscutul prezentator de televiziune, și soția sa, Anca, sunt părinții mândri ai trei fete: Sofia, Rita și Eva. Cea mai mare dintre ele, Eva, este acum studentă la Facultatea de Drept. Într-un interviu pentru Ego.ro, Bartoș a discutat despre abordarea sa în educarea fiicelor sale, punând accent pe încrederea și respectul reciproc.

Regulile lui Pavel Bartoș ca tată

Bartoș a explicat că a fost mereu preocupat să le învețe pe fiicele sale să trateze oamenii cu respect și să evite comportamentele care ar putea deranja pe alții. Când vine vorba de ieșirile în cluburi de noapte, el nu este împotriva acestora și preferă să le lase pe fete să se bucure de tinerețea lor, bazându-se pe educația pe care le-a oferit-o.

“Să facă rău celor din jur! Tot timpul le-am învățat să nu facă celorlalți ce nu le-ar plăcea lor să li se facă! Asta este o regulă! În rest, ulterior, pot să încerce să greșească, să exploreze, să aibă curaj, dar este foarte important respectul față de ceilalți! De mici vrea să le intre în minte că respectul este de bază!

Noi când eram tineri, nu mergeam în cluburi? Așa cum erau ele atunci, dar mergeam! Dacă vor să meargă, nu am nicio problemă! Doar să aibă grijă! Atâta tot! În rest, normal, să își trăiască tinerețea! Dacă nu acum, când? Nu sunt Sherlock Holmes pentru că am mare încredere în copiii mei, în educația pe care au primit-o. Trebuie să investești cu încredere!”

Ce trebuie să vadă copiii în familie

Pavel Bartoș subliniază și importanța unui model pozitiv în familie. El consideră că micuții trebuie să observe respectul în relațiile familiale pentru a-l aplica și în societate.

“În primul rând, dacă tot îi învăț respectul față de cei din jur, trebuie să vadă asta în familie! Familia este modelul de bază.

Ce văd în familie, așa o să facă! Atunci, cred că lipsa de respect nu trebuie să se vadă! De la lipsa de respect pornesc toate celelalte lucruri!”

Astfel, Pavel Bartoș reușește să combine încrederea și respectul într-un mod armonios în educația fetelor sale, arătând că un model familial sănătos este esențial pentru dezvoltarea acestora.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts