Generale

Ce salariu poate avea un român care lucrează ca gunoier în Germania

Ce salariu poate avea un român care lucrează ca gunoier în Germania

Deși meseria de gunoier poate să nu fie cea mai dorită, studiile demonstrează că riscurile asociate cu această muncă sunt moderate. Gunoierii se confruntă cu un risc de sănătate de 10 ori mai mic comparativ cu agricultorii, conform statisticilor.

Industria de gestionare a deșeurilor este esențială pentru societate, angajând aproximativ 177.000 de persoane în 2019, bărbați și femei. Numai în Germania, această industrie are o responsabilitate uriașă, având în vedere că anual se produc peste 40 de milioane de tone de deșeuri menajere. Deșeurile sunt împărțite în categorii precum hârtie, deșeuri organice sau reziduale, iar colectarea și reciclarea lor necesită un efort bine organizat.

„Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate. De exemplu, se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare.”

Salariile în domeniul gestionării deșeurilor în Germania

Salarizarea pentru această muncă variază, în funcție de nivelul de formare și de sectorul de angajare. „În timpul uceniciei de trei ani, un angajat primește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3.600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4.900 de lei.”

După finalizarea formării, un gunoier poate câștiga un salariu brut mediu de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei. Acest salariu reflectă o săptămână de lucru standard de 40 de ore și depinde de angajator. În cazul lucrului pentru municipalitate, remunerația este stabilită în funcție de tarifele serviciilor publice. „Dacă ați absolvit formarea profesională, aceasta este de obicei grupa de salarizare E5, dacă nu ați absolvit-o este grupa E1. Alternativ, puteți decide să lucrați ca angajat într-o companie privată de gestionare a deșeurilor.”

Lucrând în domeniul gestionării deșeurilor, românii pot obține salarii care depășesc câștigurile din țară pentru poziții precum cea de profesor universitar.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts