Generale

Superstiții și Obiceiuri de Anul Nou: Cum să Întâmpini Noul An pentru un An Perfect

Superstiții și Obiceiuri de Anul Nou: Cum să Întâmpini Noul An pentru un An Perfect

Astăzi, în prag de An Nou, vrem să vă împărtășim câteva dintre cele mai interesante și îndrăgite superstiții și obiceiuri care ne promit un an nou de vis. Fie că sunteți superstițioși sau pur și simplu doriți să adăugați un strop de magie revelionului, aceste tradiții sunt pentru voi.

1. Zgomot și Veselie pentru Alungarea Spiritelor Rele: Conform tradițiilor noastre, pentru a întâmpina cum se cuvine Anul Nou, nu trebuie să așteptăm în liniște. Zgomotul și veselia sunt esențiale pentru a alunga spiritele rele. Unii chiar recomandă purtarea unei căpățâni de usturoi în buzunar și sunarea clopoțeilor la miezul nopții.

2. Haine Noi și Roșii pentru Innoire și Dragoste: Se spune că Anul Nou trebuie să ne prindă în haine noi, simbolizând înnoirea. Iar pentru cei care caută dragostea și veselia, roșul este culoarea ideală.

3. Primul Vizitator: Credința populară spune că primul om care trece pragul casei în noul an ar trebui să fie masculin, pentru a aduce belșug și prosperitate.

4. Fără Somn în Noaptea de Anul Nou: Pentru a evita un an somnoros, tradiția ne îndeamnă să rămânem treji în noaptea dintre ani.

5. Sărutul de Miezul Nopții: Indiferent dacă te afli sub un vâsc sau nu, sărutul de la miezul nopții este un must-have pentru a asigura afecțiunea în noul an.

6. Cheltuieli și Aruncături – Un Mare Nu: Superstițiile ne spun că în ultima și prima zi din an nu ar trebui să facem cheltuieli sau să aruncăm lucruri din casă, inclusiv gunoiul, pentru a nu alunga norocul.

7. Boabe de Grâu și Bani în Buzunar: Pentru a preveni foametea și sărăcia, se recomandă să purtăm câteva boabe de grâu și bani în buzunar.

8. Datorii Plătite și Vise Profetice: Încearcă să-ți plătești datoriile înainte de miezul nopții și, dacă ești femeie nemăritată, pune busuioc, o ramură de măr și un ban în apă pentru a-ți visa viitorul soț.

9. Deschiderea Ușii la Miezul Nopții: Pentru a lăsa anul vechi să plece și pe cel nou să intre, e bine să deschizi ușa exact la miezul nopții.

10. Mâncare de Pește vs. Carnea de Pasăre: Peștele este considerat aducător de prosperitate, în timp ce carnea de pasăre este evitată, deoarece se crede că poate risipi bunăstarea.

11. Comportamentul în Noaptea de Revelion: Se spune că dacă ești politicos și manierat în noaptea de Revelion, vei fi așa tot anul. Evită discuțiile în contradictoriu, limbajul licențios și povestirile sumbre.

12. Strugurii de Revelion: Consumul a 12 boabe de struguri la miezul nopții simbolizează prosperitatea în fiecare dintre cele 12 luni ale anului următor.

Acestea sunt doar câteva dintre superstițiile și obiceiurile care ne îndrumă spre un an nou plin de bucurii și realizări. Indiferent dacă alegeți să le urmați sau nu, vă dorim un An Nou fericit și plin de momente memorabile!

Voi ce tradiții urmați în noaptea de Anul Nou?

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts