Generale

Amenințări cu Poliția pentru Dușuri Nocturne: O Lege a Liniștii și Bunului Simț

Amenințări cu Poliția pentru Dușuri Nocturne: O Lege a Liniștii și Bunului Simț

Într-un bloc din România, locatarii au fost recent amenințați cu intervenția poliției pentru obiceiul de a face duș între orele 23:00 și 24:00. Această situație neobișnuită a fost adusă în atenția publicului prin intermediul rețelelor sociale.

În atenția locatarilor care fac duș, noapte de noapte, între 23 și 24!

Vă reamintim că trăim într-un imobil comun și avem obligația de a ne respecta reciproc. Folosirea dușului și a robinetelor la intensitate maximă, însoțită de trântirea săpunului sau a flacoanelor de șampon în cadă, produce un zgomot insuportabil care se propagă cu ușurință prin intermediul conductelor de scurgere, tulburând odihna vecinilor.

Potrivit legii, „tulburarea liniștii locatarilor între 22.00 și 8.00, de către o persoană, prin producerea de zgomote, larmă, sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical de intensitate mare.

Dincolo de paragrafe din lege, bunul simț ne obligă la un comportament decent și respectarea celor din jur. Libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celorlalți.

În cazul în care bunul simț nu funcționează, vom fi nevoiți să solicităm organele prevăzute de lege pentru constatarea și sancționarea unor astfel de comportamente”, se arată pe afiș, relatează Cancan.

Amenințări cu Poliția pentru Dușuri Nocturne: O Lege a Liniștii și Bunului Simț

Un caz similar, dar cu consecințe financiare mult mai serioase, a avut loc în București. Un bucureștean a fost obligat să plătească o amendă de 10.000 de euro pentru deranjul repetat al vecinilor.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat: „Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanţă de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie. Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri , această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi. Dădea muzica la maximum şi treaba asta se întâmpla din 2019. Este un mare semnal de alarmă pentru cei care fac asta în mod uzual (…)

Cred că ştim cu toţii ce înseamnă să auzi muzica bubuind la 2 noaptea şi să fie petreceri nesfârşite. Poţi să ajungi să plăteşti scump pentru petrecerile respective.

Suma nu mi se pare că este mare, am mai auzit chestiunea aceasta, că e foarte mult pentru o simplă deranjare a vecinilor, dar în momentul în care faci chestiunea asta de trei ani de zile şi nu te potoleşti, Poliţia te amendează de 16 ori, singura variantă pentru a fi oprit într-un fel sau altul este să fii „condamnat” la plata unei sume, care pur şi simplu să te usture, pentru că ăsta este termenul potrivit. Cu siguranță, persoana aceasta nu o să mai dea muzica tare şi cu atât mai mult, eu cred că o să fie un exemplu şi pentru ceilalţi care deranjau şi liniştea publică şi liniştea vecinilor, în acele ore când trebuie să menţinem liniştea, fără să dăm muzica la maximum în apartamente”, a comentat avocatul Adrian Cuculis, pentru Antena 3.

Aceste evenimente subliniază importanța respectării liniștii și a bunului simț în spațiile de locuit comune, reamintind că nerespectarea acestora poate avea consecințe serioase.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts