Religie

Visul Fecioarei Maria – Ghidul Spiritual pentru Decizii Importante

Visul Fecioarei Maria - Ghidul Spiritual pentru Decizii Importante

Visul Fecioarei Maria – De Citit Înainte de Orice Decizie Importantă

O Rugăciune Care Întotdeauna Ajută

Din vremuri îndepărtate, credincioșii au căutat alinare și protecție în viziunile Preacuratei Fecioare Maria, considerându-le un scut împotriva necazurilor și o sursă de binecuvântare. Unul dintre cele mai cunoscute este al douăzeci și șaselea vis al Preacuratei Fecioare.

În acest vis sfânt, Preacurata Fecioară Maria se întâlnește cu Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, în Ierusalim, în luna martie. Întrebată de Fiul său iubit dacă doarme sau nu, Maria mărturisește că, deși a dormit, a plâns în somn din cauza unor viziuni cutremurătoare legate de Iisus.

Iisus o întreabă pe Maria despre visul care i-a adus atâta neliniște. Ea descrie o scenă terifiantă în care apostolii Petru și Pavel se află la Roma, iar Fiul ei drag este supus chinurilor și batjocurilor. Maria povestește cum Iisus a fost răstignit pe cruce, batjocorit de vrăjmași, și condamnat la moarte de Pontiu Pilat.

Cu inima grea, Maria descrie cum Fiul ei a fost răstignit, încoronat cu o coroană de spini, înțepat în coastă, iar trupul său sfânt a fost răvășit de suferință. Ea spune cum Pământul s-a cutremurat, cerul s-a întunecat, iar natura a răspuns la chinurile Fiului ei. Totuși, Maria vorbește cu încredere despre învierea lui Iisus din morți și despre puterea sa de a dărui viață și speranță lumii întregi.

Domnul Iisus Hristos ascultă povestea mamei sale cu compasiune și iubire, explicându-i că visul este o profeție despre ceea ce va suferi pentru mântuirea omenirii. Promisiunile făcute de Iisus călătorului care va păstra și medita la acest vis sunt deopotrivă puternice și mântuitoare.

Înțelegând semnificația visului și adevărul sacru pe care îl reprezenta, Fecioara Maria înalță o rugăciune către Maica sa din ceruri pentru protecție și ajutor în fața încercărilor vieții. Ea cere ca toți cei care vor rosti și păstra acest vis în inima lor să fie păziți de ispitele diavolului și să fie îndrumați și ocrotiți de îngerii Domnului.

Această rugăciune, rostită cu umilință și credință, este un act de devotament și încredere în puterea și iubirea lui Dumnezeu. Cei care o rostesc și o meditează cu credință vor fi însoțiți de prezența divină și vor primi har și binecuvântare în viața lor.

„Dormind Prea Sfanta Fecioara de Dumnezeu Nascatoare in Muntele Eloanului, cand a fost in cetatea Betleemului, a venit acolo Domnul nostru Iisus Hristos si a intrebat-o: Maica mea Prea Sfanta dormi? Iara ea a zis: Fiul meu prea dulce si prea frumoase Iisuse am fost adormita si iata ca am visat strasnic vis pentru Tine. Si a zis Domnul: Spune, maica mea, visul ce ai vazut.

Si ea a zis: Fiul meu prea dulce, am vazut pe Petru in Antiohia si Roma si pe Pavel in Damasc, iar pe tine te-am vazut in cetatea Ierusalimului rastignit pe cruce, langa doi alhari. Carturarii, fariseii si necredinciosii, defaimandu-te foarte, te-au batjocorit si descult te-au judecat si cu otet te-au adapat, cu trestie si cu toiag peste cap te-au batut, si in sfantul obraz te-au scuipat, si cununa de spini pe capul tau au pus, si unul din ostasi cu sulita in coasta te-a impuns, din care indata a iesit sange si apa. Soarele s-a intunecat si luna in roseata s-a schimbat. Catapeteasma bisericii de sus pana jos in doua s-a despicat, intuneric mare s-a facut peste tot pamantul, de la al saselea pana la al noualea ceas, Iosif si cu Nicodim mi se parea ca te coboara de pe Cruce si cu giulgi curat te-au infasurat si in mormant te-au pus si in iad te-ai pogorat si usile cele de arama le-ai sfaramat si zavoarele cele de fier le-ai zdrobit, pe Adam si Eva scotandu-i afara si inviind a treia zi te-ai inaltat la ceruri si te-ai pus de-a dreapta Tatalui.

Iar Domnul a zis: Maica mea Prea Sfanta, adevarat vis ai visat si acestea toate voua sa le patimesc pentru neamul omenesc .Si de va scrie cineva visul tau si il va tine de la sine, il va purta in casa sa si il va pastra de cea casa dracul nu se va apropia si pe duhul cel necurat il va goni si ingerul lui Dumnezeu va sta tot deauna langa dansul, de-o dreapta si de navalirile si supararile dinspre oamenii cei rai va fi mantuit, si la drum de va calatori si va avea acest vis pe langa sine, acel om nu se va teme de grindina, de tunet, de fulger si va fi langa dansul indreptand calea lui ori incotro va merge. La dreapta judecata va afla mila si la iesirea sa din viata ma voi arata acelui om dinpreuna cu tine, Maica mea, si ingerul meu va lua sufletul lui ducandu-l in Imparatia Cerurilor, veselindu-se acolo cu toti dreptii, care din veac bine au placut Mie. Amin!”

În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Spirit, Amin.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts