Generale

Sfaturi Pentru O Viață de Familie Echilibrată de la Părintele Vasile Ioana

Sfaturi Pentru O Viață de Familie Echilibrată de la Părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana, un preot modern și un exemplu pentru comunitatea românească, oferă cu generozitate sfaturi bazate pe experiența sa personală și profesională, îndrumând familiile tinere spre o viață echilibrată. Celebru în mediul online, cu o casnicie de 26 de ani și tată devotat, părintele Ioana își împărtășește cunoștințele cu părinții, îndrumându-i în creșterea armonioasă a copiilor.

Povestea de Viață a Părintelui Vasile Ioana

Părintele Ioana se distinge prin stilul său atipic de reprezentant al bisericii, fiind un iubitor de muzică rock, sport și relaxare cu un gin tonic. Este activ în podcasturi și emisiuni TV, influențând pozitiv milioane de tineri. În ciuda profilului său public, este un familist convins, demonstrând constant iubire și respect pentru soția sa.

Părintele Vasile Ioana, la vârsta de 50 de ani, își exprimă admirația pentru soția sa, o teologă și psihologă cu două masterate în psihologie: „Și astăzi mă gândesc cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Că și ea e teolog și psiholog, are două maserate în psihologie. Nu poți să o cucerești chiar ușor, se prinde dacă e vreo vrăjeală. E deșteaptă, e frumoasă, n-ai nicio șansă să îți ascunzi gândurile. Dar la noi nu există dispute care să-i deranjeze pe copii, noi avem discuții în contradictoriu. Ea nu vine întoarsă pe dos doar dacă are la serviciu probleme, că ea e psiholog de copii și are cazuri din astea grave cu probleme de sănătate și e dramatic”.

Cu trei fii, dintre care unul student la Universitatea Oxford, părintele Ioana subliniază importanța gândirii independente și a unei creșteri echilibrate, chiar și în condiții financiare modeste.

Învățăturile Părintelui pentru Părinții Moderni

Părintele Vasile Ioana pune accentul pe necesitatea ca părinții să nu devină servitorii copiilor lor, promovând munca și sacrificiul. El atenționează asupra riscurilor tehnologiei și a impactului ei asupra copiilor, exprimându-și preocupările în cadrul unui recent podcast: “Dacă faci așa să primească e pentru că părinții… mamelor, taților, când îl vezi pe copil că stă acolo la jocurile online, când îl vezi pe copil că stă acolo îi zici „Bă, băiatule, vino încoace să te iubesc”, și el zice „Nu, vreau aici la jocuri”, el trăiește într-o lume virtuală și nu zice nimic, nu te deranjează (copilul), dar dacă îi zici după „Hai, mă, să ducem gunoiul”- refuză. Deci noi, devenim slugile copiilor noștri: „Ce îți ia tata? Iphone 14? Bine, ultimul model. Dar ce mai vrei, cu 3 camere? Cu trei camere să fie” și atunci ce devii tu, ca părinte? Dragi părinți, nu deveniți slugi ai copiilor voștri: „Copile drag, am pentru un tricou între 60 și 120 de lei, caută ceva de acești bani”, a concluzionat părintele.

Îi mulțumim părintelui Vasile Ioana pentru sfaturile sale valoroase și așteptăm cu interes următoarele sale apariții în emisiuni, pentru a ne îmbogăți cu înțelepciunea sa de viață.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts