Fenomene

Furtunile Devastatoare Afectează 32 de Localități din România

Furtunile Devastatoare Afectează 32 de Localități din România

Furtunile au făcut, din nou, prăpăd în 32 de localităţi.

Care sunt judeţele afectate

Luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice și grindină, valabilă pentru jumătate din țară. În acest context, au fost activate grupe operative ale ISU în 21 de județe.

Chiar de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii din nouă județe – Botoșani, Buzău, Caraș, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Suceava și Timiș – au trebuit să intervină pentru evacuarea apei din case și gospodării sau pentru îndepărtarea unor acoperișuri, copaci și stâlpi căzuți din cauza furtunilor.

Un tren de călători care circula pe ruta Sibiu-Timișoara a fost blocat pe șine între localitățile Margina și Holdea din cauza copacilor căzuți pe calea ferată. Angajații de la regionala căi ferate sunt încă în acțiune pentru degajarea arborilor. Din fericire, nu au fost raportate persoane care să necesite asistență medicală.

Tot din cauza condițiilor nefavorabile, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie secundară, între localitățile Lugoj și Boldur din județul Timiș, din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

Gospodării inundate, acoperișuri smulse și circulație întreruptă

Conform unui comunicat emis de ISU Hunedoara, între orele 07:00 și 21:00, fenomenele extreme au afectat 32 de localități din nouă județe. Salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă, două beciuri, trei curți și două străzi. De asemenea, au fost îndepărtate elemente de construcție de la acoperișurile a două imobile, care au fost smulse de furtună, și s-au degajat 39 de copaci și 5 stâlpi căzuți. În urma furtunilor, au fost avariate două case, două blocuri de locuințe și opt autovehicule.

Circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil pe drumul național DN 68A în județul Timiș, dar intervenția promptă a pompierilor a contribuit la remedierea situației și reluarea traficului pe tronsonul de drum afectat.

În plus, s-au înregistrat avarii la rețeaua de energie electrică în două localități din județul Harghita, după ce cinci stâlpi care susțineau rețeaua s-au prăbușit în urma furtunii.

Aceste evenimente subliniază importanța pregătirii și reacției rapide în fața fenomenelor meteorologice extreme. Este esențial să fim informați și să luăm măsuri preventive pentru a minimiza impactul acestor furtuni devastatoare.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts