Showbiz

Florin Piersic, despre frica de moarte și lecțiile de viață

Florin Piersic, despre frica de moarte și lecțiile de viață

Florin Piersic și temerile sale despre moarte

Florin Piersic, unul dintre cei mai apreciați actori ai României, a ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani și își privește cu seriozitate inevitabilul sfârșit. Deși a impresionat pe scenă și pe ecrane de-a lungul unei cariere remarcabile, gândul la moarte îl îngrijorează.

El recunoaște deschis teama pe care o resimte: „Mai vreau să trăiesc puțin. Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să-ți explic de ce. Mi-e cam frică, recunosc. Trebuie să vină, știu, dar nu știu unde mă va prinde. Nu mă interesează, știu că toată lumea moare, o să mor și eu. Mie îmi e frică de moarte. Vreți să vă spun ceva? Dar să țineți minte. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră.”

Lecții de viață de la marele actor

Cu toate că a depășit multe provocări în viață și carieră, perspectiva finalului îl înfricoșează. Cu toate acestea, Piersic oferă sfaturi din experiența sa, subliniind că prietenii adevărați sunt rari, iar oamenii ar trebui să se bazeze mai degrabă pe cunoștințe: „Nu-mi place cuvântul pentru că toți spun. Nu mai există prietenie. Există cunoștințe.”

Puțini știu că în copilărie, Piersic visa să devină căruțaș din pasiune pentru cai. Apoi, a dorit să devină șofer, dar a renunțat când a văzut un mecanic murdar ieșind de sub o mașină. Gândul să se facă cofetar a fost abandonat la ideea riscului de diabet. La un moment dat, își dorea să fie medic, dar vederea unui pacient rănit l-a făcut să renunțe. Mai târziu, tratând un câine rănit, s-a gândit la medicina veterinară, dar o poezie i-a schimbat complet cursul vieții.

„O singură poezie, că aici am vrut să ajung, mi-a schimbat destinul. ACTOR. Ce frumos sună acest cuvânt! Sau ARTIST. Sună și mai frumos,” a împărtășit îndrăgitul actor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts